Mojfaks.hr u Laganini

'Majstor' Lovro s Prometa oduševio kolege: Zbog genijalnog drvenog predmeta ovog studenta domska kuhinja bit će urednija i ljepša FOTO

Majstorski napravljeno sušilo za posuđe oduševilo je sve stanare legendarnog zagrebačkog doma. Pronašli smo studenta koji ga je izradio – svojim rukama.

27. listopada 2020 15:25
'Majstor' Lovro s Prometa oduševio kolege: Zbog genijalnog drvenog predmeta ovog studenta domska kuhinja bit će urednija i ljepša FOTO

'Majstor' Lovro s Prometa oduševio kolege: Zbog genijalnog drvenog predmeta ovog studenta domska kuhinja bit će urednija i ljepša FOTO Foto: MojFaks

Nikad dovoljno prostora i vremena ako se upustite u avanturu zvanu kuhanje. I kada kuhamo samo za vlastito nepce, prljavog posuđa ne nedostaje, a ako samo jedno pranje propustimo – nered je zagarantiran. Ovo najbolje znaju studenti koji dijele kuhinjski prostor u domovima.

...Kamere snimaju stanare! \'Nosite maske i u čajnoj kuhinji\': Počele opomene i zapisivanja ako u domu kršite epidemiološke mjere...


Česti prizori nereda i nehigijene u zajedničkim kuhinjama


Iako ne možemo utjecati na ponašanje drugih, u interesu je svih sustanara da zajednički im prostor bude što pristupačniji, a u vremenu epidemije nije potrebno dodatno naglašavati važnost održavanja higijene u svim prostorijama koje koristimo, a posebice sanitarnim čvorovima i kuhinjama.

U domskim grupama na Facebooku studenti se prečesto žale na nimalo pohvalno stanje u kojemu neki stanari ostave kuhinju: od neopranog posuđa, smeća sve otuđivanja kuhinjskog pribora... sve je to dio studentske svakodnevice.

...Higijenski užasi u zagrebačkim domovima: I teti čisti dozlogrdilo pa poručila djevojkama #budicura...


\'Majstor\' Lovro izrađuje predmete od drva i metala


No s vremena na vrijeme, nađe se i koji stanar koji napravi upravo suprotno – oduševi svoje sustanare. Jedan od takvih je i student prometnih znanosti Lovro, koji je za svoje kolege "domaše" odlučio napraviti drveno sušilo za posuđe. Lovro je na trećoj studijskoj godini, a u vrijeme epidemije sluša dva predmeta online te ove godine nije uselio u studentski dom nego je ostao kod kuće. No, to ne znači da više nije involviran u domski život.

...Revoltirani student objavio fotografiju prljavog umivaonika i pozvao kolege na red: \'U domu se da živjeti, ali ne ovako\'...


"Prijatelj me zvao jednu noć i rekao da pere suđe i da je skužio da je problem sušiti suđe u domu. Pitao me bih li ja napravio sušilo. Kako se iz hobija bavim drvom i metalom rekao sam da mogu", prepričava nam "majstor" Lovro. 

foto: privatna arhiva

foto: privatna arhiva

"Bio sam u domu 2 godine pa sam to ekipi napravio", kaže nam o najnovijoj instalaciji na Savi, koju je napravio krateći duge i pomalo tmurne "korona-dane". Prethodno nije izradio nacrt, samo je na internetu pogledao skicu i "odokativno" napravio mjere i dizajn. "Kaj se materijala tiče, imao sam doma višak od prijašnjih projekata. A vremenski je to bilo kroz 3-4 dana uz lagani rad zbog sušenja dijelova elemenata", govori nam.

Prethodni Lovrini projekti... foto: privatna arhiva

Prethodni Lovrini projekti... foto: privatna arhiva

Sudeći po reakcijama studenata na objavljenu fotku sušila, mnogi se nadaju takvim instalacijama i u drugim paviljonima Save, a neki čak i da stigne do čajnih kuhinja u drugim domovima, poput Šare.

A.Z.
foto: MojFaks/privatna arhiva