V.K. u Laganini

Student medicine 'zapeo' na pitanju o slavnom glumcu: Evo koji je odgovor vrijedio 64 tisuće kuna

Iako nije znao odgovor o zlatnom kipiću, svoj je studentski budžet 'podebljao' za čak 32 tisuće kuna.

26. studenog 2021 14:18
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

"Tko želi biti milijunaš" televizijska je emisija koja se na HRT-u, uz povremene prekide, prikazuje od 2002. godine. U "vrući stolac" Milijunaša, nasuprot voditelja, nerijetko sjedaju i studenti koji često osvajaju vrijedne iznose zahvaljujući svome znanju.


U jučerašnjem "Milijunašu", drugi po redu "najbrži prst" bio je Leo Košuta, student medicine iz Zagreba.


>>>Student FER-a u 'Milijunašu' osvojio 125 tisuća kuna, 'zapeo' na pitanju o grčkom alfabetu<<<


Nakon što je svoj džoker "pola-pola" iskoristio na sedmom pitanju u kojem se tražilo znanje iz književnosti (pitanje je glasilo u kojem su književnom djelu dvije zemlje zaratile zbog načina tvrdo kuhanog jajeta), od ponuđenih opcija Leu su preostala dva odgovora: Gulliverova putovanja i Vrli novi svijet.


Sljedeća pitanja za mladog Lea postaju sve teža, pa na jednom pitanju koristi i džoker "zovi", a u pokušaju osvajanja 64 tisuće kuna pitanje j podrazumijevalo pomnije poznavanje kinematografije. "Koji lik Danielu Day-Lewisu nije donio Oscara?", glasilo je pitanje na kojemu je student posrnuo te izgubio priliku za prolazak u sljedeći krug.


>>>Lovac i natjecateljica nisu znali odgovor na pitanje o hrvatskom nogometašu - znaš li ti?<<<


Kanije je naime i sam komentirao kako misli da slavni Daniel Day-Lewis nije dobio zlatnog kipića za ulogu vođe bande, što je bio točan odgovor. No, s obzirom da je odabrao pogrešan, "irskog slikara", kući se vratio sa sasvim lijepim iznosom - 32 tisuće kuna.


izvor: HRT

Još vijesti