Anja Z u Laganini

Pitala kako bez posla platiti školarinu – ministar odgovorio: 'Nećemo da se sirotinja obrazuje, tko će mi kositi travu oko ranča?'

Visoke školarine, nedostatak poslova i trgovina diplomama samo su dio problema koji zadaju muke studentima.

22. veljače 2021 15:06
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Emisija 'Nagovorite ljudima' već neko vrijeme emitira se na O kanalu. Riječ je o emisiji satiričnog karaktera koja na humorističan način ukazuje na probleme s kojima se susreću ljudi u susjednoj Bosni i Hercegovini. U jednoj od svojih nedavnih emisija dotakli su se teme studenata i studentskog života, odnosno visine njihovih školarina.

Naime, i u ovoj epizodi izmišljeni političari odgovarali su na pitanja građana, a njihovi odgovori, koji su i inače bahati, u emisiji su objavljeni bez zadrške – te glumci građanima odgovaraju, onako kako se zapravo političari u Bosni i Hercegovini ponašaju. Tako je studentica pitala kako da plati užasno visoku školarinu, bez posla?


Studij samo za bogate?


"Ove reforme su napravile da se sirotinja obrazuje. Nigdje nema u svijetu da svi studiraju, studiraju djeca bogatih", govori u emisiji "ministrica", a "ministar" se nadovezuje komentarom kako svi danas žele studirati i biti intelektualci.


...Objavio oglas da kupuje diplomski, kolege ga 'pokopali': 'Takvi nam trebaju – paraziti, klošari, potkupljive lijenčine...'...


"Mi nećemo da se sirotinja obrazuje, što obrazovaniji to gadniji", rekao je ministar. "Tko će meni sutra recimo špore’ kad mi ode promijeniti, tko će mi pokositi oko ranča, tko će mi izmust krave?", dodao je.

U nastavku emisije referirali su se i na obrazovanje koje imaju oni na vladajućim pozicijama i kupovine diploma, a čitav video možete pogledati na linku ispod. Svaka sličnost sa stvarnim događajima je slučajna.



izvor: YouTube @O KANAL

Još vijesti