V.K. u Laganini

[FOTO] Legendarna 'slasta' od danas opet radi! Studenti navalili na kolače i sladoled za par kuna, ali pravi HIT je ovaj napitak

Od danas na omiljenoj lokaciji opet možete zasladiti brk, za par kuna.

25. Siječnja 2022 16:41
Cvjetno naselje

Cvjetno naselje Foto: MojFaks

Danas je konačno opet otvorena slastičarnica i caffe bar "Cvjetno naselje" u sklopu istoimenog studentskog doma.


Iako i u sklopu dnevnih menija studenti u menzi mogu uzeti desert, konačno se, na opće veselje studenata, ponovo otvorila slastičarnica. Rijetko da postoji koji student koji, posebice za vrijeme učenja ne posegne za slatkim, stoga ne čudi da smo odmah pri otvaranju naišli na studente željne finih deserata koje mogu "peglati" na iksicu.


ponuda u slastičarnici Cvjetno naelje ponuda u slastičarnici Cvjetno naelje Foto: Foto: V.K., MojFaks/MojFaks

Današnja ponuda koja je dočekala studente / Foto: V.K., MojFaks


"Nakon naših brojnih upita i molbi, trud je urodio plodom. Slastičarna i kafić nastavljaju s radom od idućeg utorka, od 25. siječnja 2022. od 13 sati do 20 sati", javili su prošlog petka iz Domskog odbora SD Cvjetno naselje na društvenim mrežama.


>>>Povratak omiljene EUFORIJE u menzu, ali to nije sve... Top proizvodi koje od ovog tjedna PONOVO možete naručiti na iksicu<<<


Slastičarnica Cvjetno naselje Slastičarnica Cvjetno naselje Foto: Foto: V.K., MojFaks/MojFaks

Studente dočekali baloni! / Foto: V.K., MojFaks


Hit u zimsko doba prehlada i viroza - cijeđeni sok za par kuna


U ponudi se danas na dan otvaranja moglo pronaći raznih kolača poput išlera, lješnjak-torte, voćnih ošarica, ledenog neba, naranča-kocke, ali i sladoleda raznih okusa te prirodnih cijeđeni sokova. Studenti ove deserte i sokove plaćaju "na iksicu", pa su i cijene i više nego pristupačne.


Slastičarnica Cvjetno naselje Slastičarnica Cvjetno naselje Foto: Foto: V.K., MojFaks/MojFaks

Kolači su izgledali odlično! / Foto: V.K., MojFaks


Kako nam kažu studenti, zadovoljni su svime što su danas probali. Brucoš s FER-a hvalio je prirodni sok koji je držao u rukama. "Ovo je najbolja stvar ikad", kaže nam. "Za tri naranče platit ćete 2,33 kune, dok su dvije naranče 1,55 lipa", pojašnjava nam cijene. "Vrlo sam zadovoljan i vraćam se uskoro po još", dodao je.


>>>[FOTO] Ovoga nema u menzama! Studenti jeli kao stari Rimljani: Dagnje, jaja u kikirikiju, sufli od malih riba...<<<


Sladoled je "brutalan", a kuglica košta samo dvije kune


Njegova kolegica, studentica sa Socijalnog rada kaže nam kako je za sada probala samo sladoled. "Zbilja je odličan", kaže za MojFaks. Kuglicu sladoleda platila je samo dvije kune. "Uzela sam limun i čokoladu i mislim da su jednostavno brutalni", hvali studentica i napominje da joj ne smeta jesti sladoled zimi ako je ovako dobar.


Od ostalih okusa tu je još bilo i vanilije i jagode, među inima.


slastičarnica Cvjetno naselje slastičarnica Cvjetno naselje Foto: Foto: V.K., MojFaks/MojFaks

Stolovi su se lagano punili, ali studenti se mogu tamo zadržati samo 15 minuta... / Foto: V.K., MojFaks


Brucoš Fakulteta strojarstva i brodogradnje nam kaže kako je probao kolač u menzi, ali ne u slastičarnici. "Ako se to računa, i tamo je bio odličan", kaže nam kroz smijeh.


Njegov kolega, student druge godine istog fakulteta, također je pio sok od naranče, ali kaže i kako je kušao lješnjak-tortu. "Bilo je super. Drago mi je da se opet slastičarnica otvorila i za nas. Nisam siguran koliko sam platio, ali znam da je bilo samo par kuna", kaže nam za kraj.


>>>Posao o kojem bruji cijela Hrvatska: Doznajemo koliko će zaraditi degustator palačinki za 2 tjedna posla<<<


Iako su se studenti veselili i kolačima i sladoledima te ostalim slatkim desertima, cijeđeni sok od naranče bio je u ruci svakog drugog studenta. U ovo pandemijsko vrijeme, svakako je pohvalno da se studenti trude konzumirati i vitaminske napitke i cijeđeno voće, kako bi se okrijepili, ali i oduprijeli prehladi i malaksalosti koja nastupa nakon višesatnog učenja.


Slastičarnica i kafić "Cvjetno naselje" radi do daljnjega svakodnevno od 13 pa sve do 20 sati, tako da svi stignu na svoju dozu slatkoga.

Još vijesti