V.K. u Laganini

[FOTO] 'Doktor' trošenja u menzi ponovo 'pegla': Ovaj bi račun bez subvencije platio 153 kune – provjerite što je sve pojeo

I dok Hrvati ruše rekord što se broja novozaraženih tiče, ova legenda planira srušiti svoj rekord po najvećem računu u menzi.

8. studenog 2021 16:53
Menza

Menza Foto: MojFaks

Menza je jedna od najvećih blagodati koje studenti imaju, jer po povoljnim cijenama mogu pojesti kuhan i raznolik obrok. Prosječna cijena dnevnog menija po obroku iznosi oko 10-ak kuna, ako uz meni popiju još i bočicu vode ili sok.


Već smo jednom pisali o legendarnom Stjepanu Mediću, studentu treće godine naftnog rudarstva. On je prošle godine "ispeglao" više od 50 kuna subvencije za samo jedan obrok. Naime, tada je svoj račun platio 41,10 kuna.


>>>Kralj trošenja u menzi: Razgovarali smo s legendicom koja je za jedan ručak ispeglala rekordan iznos na iksici FOTO<<<


Pojeo tri komada junetine punjene jajima, dva odreska, dvije porcije krumpira...


I ovaj puta, sve što je naručio, bilo je samo za njega. "Pojeo sam tri komada junetine punjene jajima, dvije porcije pire krumpira, dva naravna odreska, i miješanu salatu te kelj na lešo i voda", kaže nam student. Iako je bio vrlo blizu svog osobnog rekorda od prošle godine, nije išao s namjerom da ga sruši, već da se pošteno najede jer je "došao gladan u menzu".


Ovaj puta je "mjesto zločina" bila Linija 1 u restoranu doma Cvjetno naselje. Čak mu je i teta koja radi u menzi komentirala račun. "Kaže meni teta na blagajni: 'Pa to ti je 40 kuna', i ja njoj rekao 'U redu, ajde'", kaže nam ovaj gladni student uz napomenu da je sve što je uzeo - pojeo. "Ma nije to ništa, samo je jedva stalo na tacnu", smije se. "Jedno sam morao slagati na drugo", tvrdi za MojFaks.


Račun u menzi, rekord, Stjepan Medić Račun u menzi, rekord, Stjepan Medić Foto: Foto: screenshot via Facebook@studentski dom Stjepan Radić - Sava/Screenshot

Da nije imao subvenciju, sve ovo bi ga koštalo 104,72 kune! / Foto: screenshot via Facebook@studentski dom Stjepan Radić - Sava


>>>Zagrebačkog studenta iznenadilo stanje na računu: Znate li da možete ući u minus na iksici?<<<


...a kasnije i kilu mandarina


S obzirom da je to bilo mnogo tanjura za složiti na tacnu, nije bilo jednostavno odnijeti narudžbu do stola, ali kako nam Stjepan kaže "tko hoće, nađe načina". Ovu količinu hrane svakako nije lako pojesti u jednom sjedenju, stoga smo ga upitali kako je to uspio, pa nam je otkrio jednostavni trik, ali i iznenađenje – na sve spomenuto još je pojeo i kilu mandarina!


"To je bilo oko 7 navečer, a cijeli taj dan nisam ništa jeo", odao nam je trik kako da sve "stane" u njega, a nadodao je i da to nije bilo sve. "Ma još sam kod kuće i kilu mandarina pojeo", tvrdi student.


Bez obzira na njegove rekorde, još nijednom nije potrošio svu subvenciju na svojoj x-ici. "Ne jedem često u menzi tako da nisam. Većinom si kuham u stanu. Ali zato kada odem u menzu, onda se i najedem!", kaže za MojFaks.


Osim toga da nije jeo cijeli dan, Stjepan nam je otkrio još jedan trik. "Krećem se puno i treniram, pa zato mogu pojesti toliko. Ovo ne bih mogao da ležim kod kuće cijeli dan", kaže.


>>>Top prilika! Komentiraj hranu iz menze i osvajaj nagrade vrijedne 50 tisuća kuna: Laptop, bicikl, vozački...<<<


Kako je bio jako blizu prošlogodišnjeg rekorda, kaže nam kako mu je žao što nije naručio sok jer bi tako sigurno račun prešao njegov dosadašnji rekord: 41,10 kuna! Upitali smo ga planira li ipak srušiti rekord jer su mu za to ovaj put nedostajale nepune dvije kune. "Neću pokušati. Uspjet ću!", kaže nam simpatični student za kraj uz obećanje da će sljedeći put fotografiati sve što naruči.


"Bratić naručio cijeli SC"


Nakon što je objavio fotografiju računa na popularnoj Facebook grupi Studentski dom "Stjepan Radić" – "Sava", ubrzo su se u komentarima javili i drugi studenti, a njegov je račun "zaradio" preko 700 "lajkova".


Jedni mu pisali da je "doktor", drugi spominjali da im je "novi uzor" i da je "naručio cijeli SC". Bilo je i onih kojima je ovaj iznos "sića". Naime jedan kolega tvrdi da je jednom prilikom platio račun od nevjerojatnih 56 kuna u menzi.


menza komentari menza komentari Foto: Foto: screenshot via facebook@studentski dom Stjepan Radić - Sava/Screenshot

Foto: screenshot via Facebook@Studentski dom "Stjepan Radić" - "Sava"


"Pohani, pomfri i 74 priloga"


menza komentari menza komentari Foto: Foto: screenshot via Facebook@studentski dom Stjepan Radić - Sava/Screenshot


Foto: screenshot via Facebook@Studentski dom "Stjepan Radić" - "Sava"

menza komentari menza komentari Foto: Foto: screenshot via Facebook@studentski dom Stjepan Radić - Sava/Screenshot


"Teta, može 50 pohanih sireva?" / Foto: screenshot via Facebook@Studentski dom "Stjepan Radić" - "Sava"

menza komentari menza komentari Foto: Foto: screenshot via Facebook@studentski dom Stjepan Radić - Sava/Screenshot


"Kakav doktor!" / Foto: screenshot via Facebook@Studentski dom "Stjepan Radić" - "Sava"

menza komentari menza komentari Foto: Foto: screenshot via Facebook@studentski dom Stjepan Radić - Sava/Screenshot


"Bolje mu je da je izgubio račun" / Foto: screenshot via Facebook@Studentski dom "Stjepan Radić" - "Sava"


menza komentari menza komentari Foto: Foto: screenshot via Facebook@studentski dom Stjepan Radić - Sava/Screenshot


Foto: screenshot via Facebook@Studentski dom "Stjepan Radić" - "Sava"Još vijesti