L.B. u Laganini

Počastio tramvajskom kartom i oduševio Zagrepčane: Poznajete li studenta koji je mnogima vratio vjeru u mlade?

U Facebook grupi 'Zakaj volim Zagreb' objavljena je priča koja je mnogima vratila vjeru u mlade ljude i roditelje koji ih odgajaju.

2. ožujka 2017 14:53
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Jasmina Bašić Suvajac jučer se oko 11 sati zatekla u pomalo neugodnoj situaciji. Naime, u tramvaju linije 17 ili 5 (ne može se točno sjetiti jer silazi na Savskom mostu pa ne obraća pozornost u koji tramvaj ulazi) željela je kupiti prijevoznu kartu za 4 kune, popularnu "polusatnu". Sa sobom je imala samo krupne novčanice kojima nije  mogla platiti jer vozač nije imao dovoljno sitnog novca da joj izvrati ostatak.

..Kako je jedna vožnja 'dvojkom' studentu promijenila život...


Ovdje na scenu nastupa mladić koji je oduševio sve čitatelje ove grupe, a sigurni smo i mnoge druge Zagrepčane. Evo kako je Jasmina opisala čitavu situaciju na Facebooku:

"Zakaj volim Zagreb...zbog ljudi koji u Zagrebu žive...

Divno iskustvo... Dakle...dolazim do vozača tramvaja sa željom da kupim voznu kartu za 4.00 kn, sa nešto većom novčanicom. Vozač mi na žalost ne može prodati kartu jer nema za vratiti kusur / početak radne smjene.

Iznenada...meni s leđa pojavljuje se mladi gospodin/dečkić i kaže vozaču: 'Dozvolite da ja za gospođi kupim kartu!'

Naravno da isto nisam dozvolila, zahvalila se i rekla: 'Hvala na ponudi, ali ne mogu je prihvatiti, mogu Vam biti mama. Ja bih jedino Vama mogla kupiti kartu!'

Mladost odgovori ovako: 'Priznajem, mogli bi mi biti majka, ali upravo mi je to još veći razlog da budem gospodin prema Vama!'

Nisam pristala na ponudu, ali sam bila osupnuta takvim mladim bićem i poželjela da moja kćer dobije takvog dečka.

...'Tata ja sam gladan': Kako je zagrebačka studentica ujedinila Hrvatsku i pomogla nahraniti jednu obitelj...


Na izlasku iz tramvaja okrene se prema meni i kaže: 'Želim Vam lijep dan, doviđenja!'

PS: Kako bi bilo lijepo da poznajem njegovu majku i kažem joj kakvog je sina odgojila.
"

Kontaktirali smo autoricu ove objave koja je našla put do srca brojnih sugrađana i upitali je, prema njenoj procjeni, radi li se možda o studentu. Jasmina je uvjerena da bi mladić mogao biti student.

"Da, radi se o studentu rekla bih, 19 godina. Plav, s predivnim plavim okama... Trendovski obučen", odgovorila nam je.

Za kraj je poručila da je njeno zadovoljstvo mladićevim manirima neopisivo te da bi voljela da ova priča i u drugim mladima pobudi jednake reakcije.

S obzirom da je moguće da je mladić iz priče student, ako znate kolegu koji odgovara ovom opisu (plavokos, plavook, trendovski obučen) i koji se jučer, u srijedu oko 11 sati zatekao u tramvajskoj liniji 5 ili 17, svakako mu prenesite tople riječi ove putnice koju je oduševio.

Još vijesti