V.K. u Laganini

Ljutiti student bez cenzure: 'Sve profesore bih poslao na psihološku procjenu'

Mislite li da je student u pravu?

18. veljače 2022 13:42
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Nažalost, rijetki su oni koji se za vrijeme svojeg školovanja nisu susreli s profesorom ili nastavnikom na kojemu se jasno vidi da ne voli svoj posao, nije kompetentan, pa čak i zagorčava živote svojih učenika i studenta.


Jedan se iskreni student požalio na svoje profesore na popularnoj stranici Ispovesti. "Većinu profesora bih poslao na psihološku procjenu, nije mi jasno kako imaju želju studentima ogaditi studiranje i nabiti osjećaj niže vrijednosti", napisao je.


Kontola svakih pet godina!


Osim toga da smo se, posebice otkad je nastava prešla u online sferu zbog pandemije, svi barem jednom suočili s informatičnom nepismenošću pojedinih profesora, na profesore koji kao da imaju misiju zagorčati studentima život, svaki se student požali barem jednom. I dok je često to rezultat velikog stresa i "kuknjave" mladih opterećenih ispitima i učenjem, ponekad su ovakve kritike objektivno utemeljene.


"Takvi su zato što i sami znaju da to što su cijelog života učili i što predaju, ne vrijedi ništa danas i jedino što mogu u svom 'ispunjenom životu' je da ponižavaju, samo što ni s time neće biti sretni, ali džabe im se to objašnjava...", napisao je netko u komentarima.


"Da, slažem se da je određenim profesorima cilj da što više studenata padne ispit pa da se osjećamo glupo… Ali ima i stvarno onih dobrih i vrijednih pohvale", napisao je netko.


>>>Izbjegava kolege, druži se samo sa studentima s drugih fakulteta: 'Žao mi je što je moja buduća struka puna ovakvih ljudi...'<<<


"Ne samo profesore na fakultetima, već sve prosvjetne radnike", napisao je netko drugi. "Ja bih to uvela kao obaveznu kontrolu svakih pet godina. Da znaš samo kakve kolege sam imala do sada… Pričati ne zna, o pravopisu da ne pričam, a učiteljice i nastavnici su", napisala je jedna razočarana komentatorica.


"Kad student s prosjekom 9 i preostala 4 ispita kao apsolvent s državnog prođe na privatni fakultet da bi ga završio, onda ne znam do koga je", podijelio je netko svoje iskustvo.


>>>Tužna ispovijest studenta koji je odustao od faksa jer nije bio sretan: 'Svaki dan mi je siv, bez optimizma, smijeha…'<<<


Za loše ponašanje krivi studenti?


Bilo je i onih koji za ovakvo ponašanje profesora krive upravo studente. "S druge strane, može se postaviti i pitanje zašto svi ti studenti upisuju fakultete koje žele, a zatim nisu zainteresirani za većinu kolegija nego im je jedini cilj prepisati na ispitima? Zar ne mislite da je prepisivanje šamar svakom profesoru koji se trudi prenijeti znanje?", upitao je netko.


>>>Profesor prava s 15 godina staža otkrio što misli o studentima koji odgađaju ispite: Optužili ga da laže<<<


"Džabe psihološka procjena. Ja sam studirala psihologiju pa sam imala takve profesore", napisala je komentatorica.


"Završila državni fakultet u Hrvatskoj, drugu diplomu u inozemstvu, znanost. Ovi u Hrvatskoj, od ponašanja, prenošenja znanja i rezultata na ispitima na nekom fakultetu na zapadu bi dobili otkaz! Sram vas bilo kako tretirate studente! Rezultati su znali biti da po 98 posto studenata nema prolaz i profesor ne odgovara za svoj nerad! Nego se ponosno iživljava jer mu sustav dozvoljava u nekoj drugoj državi bi kupili svoje stvari iz kabineta!", napisala je još jedna razočarana čitateljica.

Još vijesti