Mojfaks.hr u Laganini

Mačak Zvonko prava je sveučilišna faca: Ide na predavanja, uči u knjižnici, jede u menzi...

Mačak Zvonko, prvi četveronožni student Sveučilišta u Zadru, osvojio je srca svih studenata zadarskoga sveučilišta.

13. prosinca 2019 13:09
Mačak Zvonko prava je sveučilišna faca: Ide na predavanja, uči u knjižnici, jede u menzi...

Mačak Zvonko prava je sveučilišna faca: Ide na predavanja, uči u knjižnici, jede u menzi... Foto: MojFaks

Početkom ove godine, mačka Ivica postala je najomiljeniji student na FER-u. Nakon kraćeg studiranja na FER-u, udario ga je automobil i uginuo je. Priča o Ivici počela je prvo na FER-u pa se preselila na Instagram gdje je mačak postao pravi influencer.

Njegovim influencerskim stopama krenuo je još jedan mačak. Riječ je o mačku Zvonku, prvom četveronožnom studentu Sveučilišta u Zadru. Nazvali su ga Zvonko jer ima zvonce oko vrata.

...Prede i studira: Upoznajte Ivicu – preslatkog mačka koji živi na FER-u...



...Ovakvog knjižničara još niste vidjeli! Đivo Gundulić ima četiri šape, piše seminare sa studentima i pravi je foto-model...


Najčešće boravi ispred Staroga kampusa, na samome ulazu, hodnicima pojedinih odsjeka te Sveučilišnoj knjižnici. Kadikad posjeti i pokoje predavanje, a između predavanja odrijema u knjižnici, na obližnjem radijatoru ili pak prošeta do menze. Studenti brinu za njega i već je postao dio njihove uobičajene svakodnevice. Nabavili su čak i zdjelice s njegovim imenom koje stoje u knjižnici. A da je Zvonko prava faca, dokazuje i njegov Instagram profil pod imenom: zvonko_unizd.

foto: screenshoot@Instagram

"Zvonko je stalno na faksu, viđamo ga obično kako šeće od ulaza do hodnika na 1. katu. Jako je umiljat i svatko tko prođe pored njega, pomazi ga", govori nam Ana, studentica Sveučilišta u Zadru.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Danas sam posjetio svoje kolege na povijesti umjetnosti???? (hvala @_kiseli_kupus ????)

Objavu dijeli c@unizd (@zvonko_unizd)




Nadamo se će Zvonko što duže uveseljavati zadarske studente te da će im, pa makar uz bivanje na predavanju ili u knjižnici, olakšati učenje i polaganje svih ispita.

V.S.
Foto: Instagram@zvonko_unizd

Još vijesti