Mojfaks.hr u Laganini

Kad te faks otjera u grob - doslovno! Studenti na priliku da 'umru' na pola sata čekaju 2 tjedna

Sveučilište Radboud u Nizozemskoj osmislilo je neobičnu metodu za rješavanje stresa svojih studenata.

13. studenog 2019 14:57
Kad te faks otjera u grob - doslovno! Studenti na priliku da 'umru' na pola sata čekaju 2 tjedna

Kad te faks otjera u grob - doslovno! Studenti na priliku da 'umru' na pola sata čekaju 2 tjedna Foto: MojFaks

Mnogi fakulteti pokušavaju ponuditi niz alternativnih terapija koje bi pomogle studentima koji pate od anksioznosti tijekom ispitnih rokova. Ipak neke nisu samo alternativne, već su malo i morbidne. Tako je Sveučilište Radboud u Nizozemskoj osmislilo meditacijski grob, koji studentima omogućava da na miru razmisle o beskorisnosti svog postojanja.

...Nema volje ni za što: Student tuži faks jer je izgubio želju za seksom...


Terapije sa psima koje umanjuju stres, dizajniranje "tihih prostorija" čini se da nije funkcioniralo na ovom nizozemskom Sveučilištu. Alumniji sa Radbouda objavili su video u kojem pokazuju svoj jedinstven način smanjivanja stresa – oni legnu u iskopani grob.

Iza studentske kapele nalazi se rupa, koja predstavlja grob. I sudeći po objavama o redovima čekanja, mnogi studenti umiru kako bi ušli u njega. Unutar groba nalazi se yoga mat prostirka gdje kako bi studentima ovo meditativno iskustvo bilo udobno i natpis "Ostanite čudni". Kada si živ čovjek i polegneš se u grob, prešao si igricu začudnosti.

...Uđi i isplači oči - ali samo na 10 minuta! Studentica napravila \'ormar za plakanje\' u knjižnici...


Bizarni projekt je toliko popularan među studentima, da su pojedini već dva tjedna na listi čekanja za popularnu grobnicu.

"Ja i moja cimerica planirale smo otići ležati u grobu prije tjedan dana. Otkrile smo da postoji lista čekanja jer je grobnica prilično popularna, pa još nismo došle na red", govori studentica Sean McLaughlin za Mirror.

Član studentske kapele i utemeljitelj projekta John Hacking, istakao je kako grob zapravo služi studentima da malo više počnu cijeniti svoje vrijeme na zemlji.

Na kampusu je ovo terapijsko-morbidno iskustvo popularizirano na plakatima pod citatom  "Memento mori", odnosno "Sjeti se smrti". Jednom kad legnete u grobnicu, možete ostati ležati najmanje 30 minuta i najviše do tri sata.

Naravno, ako niste zaista umrli, onda ništa od ustajanja.


...Ništa terapija, samo poroci: Studenti stres najčešće liječe alkoholom i drogom...


A.Z.
Foto: Ruptly
Izvor: The Mirror
Još vijesti