Mojfaks.hr u Laganini

Za sve one koji pate za menzom: Kuhari SC-a uče studente kako napraviti – kajganu! VIDEO

Većina studentskih menzi zatvorena je. Zato je osoblje riječkog Studentskog centra odlučilo otvoriti svoju virtualnu kuhinju i podučiti sve zainteresirane nekim 'malim trikovima velikih majstora'.

1. travnja 2020 14:00
Za sve one koji pate za menzom: Kuhari SC-a uče studente kako napraviti – kajganu! VIDEO

Za sve one koji pate za menzom: Kuhari SC-a uče studente kako napraviti – kajganu! VIDEO Foto: MojFaks

I dok je prije par mjeseci studentski život bio užurban, pun neprospavanih noći i obroka s nogu i usput na putu do faksa, zadnjih mjesec dana i to se promijenilo. Užurbani nismo, osim možda u prebacivanju s kreveta na stolicu i obrnuto. Vjerujemo kako su aplikacije za brojanja koraka utihule ovih dana te da je njihova budućnost upitna. 

S obzirom na to da ne idemo na predavanja, već ih slušamo online, prividno imamo više vremena u danu i više vremena za posvetiti se nekim zdravim navikama koje smo prije zanemarivali. Kada je tu menza, potreba za kuhanjem je svedena na minimum. Oduzima nam vrijeme, dodatni je trošak, a nerijetko do početka nekog samostalnog života svima je vrhunac kulinarskih sposobnosti pravljenje toplog sendviča.


Studentski centar Rijeka odlučio je pokušati dovući studente u kuhinje, i kroz zanimljive, edukativne videe započeti s pripravljanjem obroka. Prvi na redu je onaj osnovni – doručak. Kruno Topolski iz riječkog Studentskog centra voditelj je nove emisije "Kuhajte s nama", a u prvoj epizodi online tečaja kuhanja s vrijednim kuharima će pripremiti proljetnu kajganu i quiche lorraine.


A.Z.
foto: Shutterstock By Brian A Jackson
Još vijesti