Anja Z u Laganini

Pita posvađala studentice! Zbog masne delicije traži novu cimericu: 'Svi znamo što je burek, ona je u krivu…'

Pronaći onu pravu cimericu je poprilično zahtjevan posao, no čini se da neki taj trud olako odbacuju. Ili ipak nije tako?

15. Siječnja 2021 15:06
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Koliko nam je bitno da dijelimo iste interese s cimerima? Kada tek uselimo u zajedničku sobu, nerijetko nam je osoba na drugom krevetu potpuni stranac. No s vremenom, stranci često postanu dobri prijatelji i kao što je slučaj i s onim "necimerskim" prijateljstvima – dijelimo sve više zajedničkih interesa. Ovisno o karakterima, prelazak s dogovora o tome hoćemo li odvrnuti ili zavrnuti taj radijator navečer na provođenje slobodnog vremena zajedno, i mimo sobe dogodi se brzo. Odlasci u menzu, čitaonice, izlasci – lagano se uvuku u naš cimerski život. Ali, kao i u svakom drugom odnosu, do problema zna doći te se cimerska "idila" ozbiljno naruši.


...Gore od prekida s dečkom! Zbog priča o cimericama ovih zagrebačkih studentica i vi ćete se rasplakati...


Kad su bureci u pitanju, postoje dvije vrste ljudi


Stanarka studentskog doma "Cvjetno naselje" podijelila je u grupi stanara na Facebooku zanimljivu objavu. Naime, ona i cimerica "sukobile" su  zbog rasprave koja je zasigurno starija i od njih, a koja dijeli ljude na one koji priznaju više vrsta bureka i one koji "znaju" da je burek samo onaj s mesom. "Tražim novu cimericu, moja uskoro bivša cimi je izjavila da postoji nešto kao burek s čokoladom i burek sa sirom?", napisala je ova studentica, a njena objava povukla je studente da se uključe u raspravu.

Kako nam govori autorica objave, ovaj se sraz izmđeu dvije djevojke dogodio prilikom ležernog posjeta pekarnici. "Išle smo u pekaru, i pitam ja cimericu što želi da joj uzmem, ona je rekla burek sa sirom. Ja sam joj rekla to ti nema, možeš se iseliti", govori nam kroz smijeh, i dodaje kako su objavu o potrazi za novom cimericom napisale u grupi samo u šali, kako bi se malo atmosfera "podigla".  


...Labilni, stihoklepci, vole pojest, popit i zagalamiti. Odabrali smo najsmješnije oglase za cimerstvo!...


Naša sugovornica je iz Hercegovine, i tvrdi da je kod njih samo jedan burek, a sve ostalo je grijeh. Njena cimerica (ako je to još uvijek) je iz Slavonije, a kako kaže, "njima je sve svejedno".

"Komentari kolega uglavnom su zezancija, naročito ovih studenata iz Bosne i Hercegovine koji tu studiraju, također se na te neke stvari dižu. Ne damo reći da je nešto drugo burek osim bureka. Ne može burek biti ni s čim, osim s mesom. Sve ostalo su pite", govori nam.

Neke kolege imaju i drugačiji stav o ovoj "masnoj" temi. Kako su napisali "nismo u BiH da burek bude samo burek s mesom"


...Mljac: U ovoj menzi studenti sada mogu kupiti svježe pečen burek za manje od 3 kune...


"Ništa protiv BiH, samo je u Hrvatskoj burek i sa sirom, špinatom itd. Isto kako je recimo na sjeveru Italije punjen isključivo slatkim nadjevom, a u npr. Litvi i Poljskoj svim i svačim; između ostalog slanutkom i tunjevinom", komentirala je jedna studentica. Druga pak sarkastično dodaje da je ovo "izvrstan kriterij za odabir hoćeš li s nekim dijeliti sobu"


foto: Shutterstock By emrekrbc


Iako Wikipedija nije najmjerodavniji izvor, škicnuli smo što kaže na ovu temu. Tako se na početku ističe kako je burek vrsta jela od razvučenog tijesta s mesom ili sirom. Jelo je rašireno na području nekadašnjeg Osmanskog Carstva.


...Jeo burek bez maske i \'popio\' kaznu od 400 eura: Buregdžinica traži mladića i želi mu pomoći...


"Na području Hrvatske, za razliku od Bosne i Hercegovine, burek se ne odnosi isključivo na jelo s mesom, nego postoje mnoge vrste - burek s mesom, sirom, zeljem, itd.", navodi se u hrvatskoj Wikipediji. Ako otvorimo bosansku verziju, vjerujemo da ćemo samo ući u novi vrtlog rasprave i dilema.

A s čim je vaš burek i biste li mijenjali cimericu zbog njega?

Još vijesti