V.K. u Laganini

MLJAC! Studenti okreću palačinke, peku tost i kuhaju kavu: Kava samo 5 kuna, a četvrta palačinka gratis

Studenti Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u sklopu svojeg praktičnog obrazovanja moraju odraditi i kolegij Skijanje, pa sada povodom adventa 'slade' kolegama život po vrlo pristupačnim cijenama.

8. prosinca 2021 13:32
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Skijanje je jedan od obaveznih kolegija koji nosi 6 ECTS bodova, a nastava za ovaj kolegij se već duži niz godina održavala na talijanskom skijalištu Sappada.


Kako smo pisali krajem rujna, studenti su se našli u nepovoljnoj situaciji jer ovaj kolegij nisu mogli položiti s obzirom na epidemiološku sliku Europe od siječnja do ožujka prošle godine kada su na snazi bile restrikcije vezane uz putovanja. Tada studenti nisu bili u mogućnosti otputovati u Italiju kako bi položili kolegij, pa su s Fakulteta svojevremeno javili da su ispisali sve studente iz kolegija.


>>>Zbog kolegija mijenjali uvjete upisa na KIF-u! Studenti revoltirani, a dekan poručuje: 'Kolaju netočne informacije...'<<<


Sada ipak je slika nešto drugačija. Naime, studenti Kineziološkog fakulteta pozivaju sve "gladne i žedne" kolege na palačinke, tost i kavu. "Ukoliko vam je pao šećer i jako ste gladni – mi smo tu za vas", pišu studenti u pozivu objavljenom na studentskoj Facebook grupi studentskog doma Stjepan Radić. "Mi smo studenti Kineziološkog fakulteta usmjerenja skijanje te povodom adventa radimo palačinke, tost i kavu kako bi pokrili dio troškova naše terenske nastave", pojašnjavaju. Svi se proizvodi mogu naručili u komentarima grupe i po njih se dolazi ispred rampe na ulazu na njihov fakultet.


Osim toga, objavili su i svoj cjenik, pa je tako jedna palačinka 10 kuna, no, ako se naruče tri komada, četvrta je gratis. Kavu kuhaju za 5 kuna, a za dva tosta morate izdvojiti 15 kuna. Još jedna akcija je kava i tost zajedno, što je 10 kuna. Osim toga, za namaze nude Nutellu, Linoladu, pekmez ili popularnu plazmu. "Pomozite studentima u nevolji i lijepo se zasladite", pozivaju.


>>>[VIDEO] Gužva ispred KIF-a! Studenti na fakultet došli bez propusnica, ima i uhićenih: 'Samo nam dajte da studiramo'<<<


Zasad su skupili dvadesetak komentara. "Tri palačinke s Nutellom, dolazim za 5 minuta", "Može dvije s Nutellom, evo me za 5 minuta", pišu gladni studenti koji će na ovaj način pomoći kolegama da odrade terensku nastavu.

Još vijesti