Mojfaks.hr u Laganini

Najmlađi diplomac u povijesti fakulteta: Četiri diplome za 2 godine, a još nije ni punoljetan...

I dok neki nikako da dođu do diplome, nakon godina i godina studiranja, pojedini ne znaju što bi s njima.

1. lipnja 2020 17:41
Najmlađi diplomac u povijesti fakulteta: Četiri diplome za 2 godine, a još nije ni punoljetan...

Najmlađi diplomac u povijesti fakulteta: Četiri diplome za 2 godine, a još nije ni punoljetan... Foto: MojFaks

Jack Rico iz SAD-a ima čak četiri diplome stručnog suradnika i zaradio ih je u roku od samo dvije godine. Da stvar bude još luđa, Jack ima 13 godina.
 
Ipak, mogućnost stjecanja te diplome u Hrvatskoj još uvijek nije moguća. Takvi akademski programi najčešće se organiziraju u SAD-u i Kanadi. Riječ je o preddiplomskom nivou (prvoj fazi nakon srednje škole), a cilj je da studentima pruži osnovna tehnička i akademska znanja i vještine koje su im potrebne za zapošljavanje ili dalje studiranje u odabranome području.


foto: screenshot@ABC

Kako ABC piše, stjecanjem diplome na Koledžu Fullerton u Kaliforniji, Jack je postao najmlađi učenik koji je postigao taj uspjeh u 107-godišnjoj povijesti fakulteta. Stekao je diplome stručnog suradnika iz povijesti, humanoga izražavanja, društvenog ponašanja i društvenih znanosti. Kako Jack govori, njega motivira učenje novih stvari.

Najmlađi i najposebniji student 


" Na koledžu studira oko 21.000 drugih studenata iz različitih zemalja i društvenih slojeva, ali Rico je poseban i odudara od mase. Nije tipično da tako mlad student pohađa nastavu, tako da je Jack prilično poznat u kampusu. On je vrlo mudar za svoje godine i jako sam zadovoljan što je na našem koledžu pronašao dom i mjesto za uspjeh", prokomentirao je Greg Shultz, predsjednik Koledža Fullerton za ABC

Jack je skroman i smatra da nema puno mudrosti u njegovom uspjehu. Kaže da je važno dobro organizirati vrijeme i slušati profesore. Što želi da bude kad odraste, još uvijek ne zna.


"Još uvijek pokušavam da istražim svoja interesiranja i shvatim što želim da radim u životu", rekao je i otkrio da obožava video igrice.


Poseban je od malih nogu


Svaka majka bar jednom je rekla da je njeno dijete posbno. Ru Andrade, kada to kaže za svoga sina Jacka, pored njegove četiri diplome u 13. godini, teško da joj možemo proturječiti. 

"Kad je navršio četiri godine, pitala sam ga što bi želio za rođendan. I dok su drugi dječaci njegovih godina tražili igračke ili putovanje u Disneyland, on je rekao da želi vidjeti Bijelu kuću", prisjetila se ponosna majka i odlučila mu ispuniti želju, ali pod jednim uvjetom. 

"Rekla sam mu da je to stvarno dugačko putovanje za tako malog dječaka, a on je odgovorio da se samo šalio. Potom sam u rekla da ću ga odvesti tamo ako uspije da zapamti sve predsjednike", dodala je. Jack je nakon tjedan dana prišao mami i pošteno je šokirao.

"Već sam znao predsjednike, ali sad sam zapamtio i sve potpredsjednike, tako da sad možemo ići", rekao je Jack, a njegova mama ispunila mu je rođendansku želju.

S dosadašnjim diplomama, ne sumnjamo da ćemo o ovom genijalcu još nešto čuti u skorijoj budućnosti.

A.Z.
izvor: ABC
foto: screenshot@ABC