Mojfaks.hr u Laganini

Najstariji diplomant u povijesti svog faksa: Ovaj djedica je diplomirao s 95 godina

Kako god doživjeli 2018., jedna činjenica kada je riječ o visokom obrazovanju govori: ovo je godina u kojoj je dosta ljudi starije dobi diplomiralo. Nedavno smo pisali o različitim djedicama i bakicama koji su zgrabili svoju diplomu, a sada je tu još jedan 'starček' koji je s fakulteta izašao kao ponosni diplomant.

31. srpnja 2018 16:16
Najstariji diplomant u povijesti svog faksa: Ovaj djedica je diplomirao s 95 godina

Najstariji diplomant u povijesti svog faksa: Ovaj djedica je diplomirao s 95 godina Foto: MojFaks

John Phillip Trower diplomirao je ovog tjedna, što ne bi bilo čudno da dotični gospodin nema 95 godina. Da, dobro ste pročitali – čovjek je ugrabio diplomu s 95. Rođen je 1923. godine, a tijekom Drugog svjetskog rata taman je bio preddiplomac na području povijesti na New Collegeu (Oxford). Svoju diplomu "bakalara" dobio je 1945.

...Ima nade za vječne studente: Diplomirao 49 godina nakon upisa na fakultet...


...Na razmjenu ga ohrabrio profesor: 80-godišnji djedica upisao fakultet i sada ide na Erasmus...Tijekom rata, studiranje je bilo skraćeno te preddiplomski studij nije trajao tri godine nego samo dvije. Nakon puno vremena, John se odlučio vratiti na fakultet te diplomirati. Iako ga to čini najstarijim diplomantom na svom fakultetu, on nikako nije općenito najstarija osoba na svijetu koja je završila fakultet. Stariji od njega je Allan Stewart koji je s 97 godina diplomirao na Sveučilištu Southern Cross iz područja znanosti u kliničkoj medicini.

Izvor: Facebook@New College, Oxford

Johnovi nećaci, Richard Trower i Martin Soldau odlučili su organizirati slavlje za ovog djedicu koje će se održati kada i dodjela diploma za njegove mlade kolege s fakulteta. John Phillip definitivno treba biti inspiracija mnogima baš kao i motivacija za završiti fakultet.

Ivana Petrić
foto: Facebook@New College, Oxford