Mojfaks.hr u Laganini

Najuspješnija digitalna kampanja u našoj regiji – pogledajte video!

Ova kampanja je dokaz koliko je internet moćno sredstvo za širenje poruke, ali je i dokaz da je internet-zajednica spremna podržati akcije od temeljne važnosti. Ono što je bilo potrebno za fenomenalne rezultate su dobar sadržaj (u našem slučaju odvažan i šokantan), jaka poruka i bitan 'cause' (u ovom slučaju univerzalni problem), kao i aktivna internet zajednica, koja će sadržaj vrijedan pažnje učiniti vidljivim na društvenim mrežama…

5. ožujka 2014 12:20
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Kampanja protiv obiteljskog nasilja koju je u ožujku 2013. godne pokrenuo Fond B92 počela je  objavljivanjem klipa “Jedna fotografija dnevno u najgoroj godini mog života” na anonimnom kanalu fero061982 na YouTube platformi. Svega nekoliko dana nakon objavljivanja, klip je pregledalo više od 3 milijuna korisnika ove društvene mreže, anonimni kanal zatrpan je porukama podrške, debatama o tome da li je video lažan ili ne, kao i ponudama za pomoć, prenosi Netokracija.

Domaći i strani novinari pokušali su ući u trag tajanstvenoj djevojci iz videa, a u istragu se uključila i policija. Šokantni klip, koji je trebao privući pažnju javnosti u zemlji i regiji u "teaser" fazi kampanje u borbi protiv obiteljskog nasilja, uzburkao je strasti u čitavom svijetu. Nekoliko tjedana nakon prvog klipa pustili smo službeni video u kojem smo otkrili cilj kampanje.

Rezultati su bili nevjerojatni: 21 nagrada na prestižnim festivalima, preko 6 milijuna pregleda video klipa, objavljeno je PR objava u vrijednosti od 28,859 eura u Srbiji i 45.000.000 media impresija globalno. Što je najbitnije kampanja je rezultirala pažnjom od strane nadležnih organa, a UNDP se priključio Fondu B92 u daljim aktivnostima u borbi protiv obiteljskog nasilja. U  2014. godini otvorit će se još dvije sigurne kuće za žrtve obiteljskog nasilja u Srbiji.

Članak u cijelosti pročitajte ovdje.

Pogledajte video!

Još vijesti