V.K. u Laganini

Najzgodniji profesor na svijetu: Doktor inženjerstva koji u slobodno vrijeme hoda modnim pistama

Profesor Pietro, rodom iz Italije postao je viralan nakon što su studenti objavili njegovu sliku na Facebooku. Sada predaje na fakultetu, a pauze koristi za sudjelovanje na modnim revijama – hodajući po pistama.

1. listopada 2021 13:32
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Dio vremena predaje matematiku, a dio vremena provodi na modnoj pisti noseći novu kolekciju za Armani. Profesor Pietro Boselli postao je viralan nakon što je njegov student na Facebooku objavio fotografiju svog profesora.


Objava je ubrzo postala viralna, sakupila je nekoliko tisuća "lajkova", a Bosellija su zapazili mnogi svjetski časopisi poput The Guardiana i People Magazine koji su ga, svojevremeno, prozvali "najzgodnijih profesorom na svijetu".


>>>[FOTO] Svijet tek otkriva zgodnog pranećaka britanske kraljice: Za studentom Arthurom uzdišu žene diljem svijeta<<<




Pietro trenutno broji 2.8 milijuna pratitelja na svom Instagram profilu na kojem objavljuje najviše fotografije sa snimanja i privatnog života. Uz život influencera, on je profesor matematike na sveučilišnom koledžu u Londonu, a prije nekoliko godina obranio je i svoju doktorsku disertaciju iz mehaničkog inženjerstva koje mu je, uz tjelovježbu, najveća strast.


>>>[VIDEO] Nekad student prava, danas top turski glumac: Can Yaman izazvao kaos među djevojkama iz susjedstva<<<


Pietro je još 2007. godine odletio iz rodne Italije u London na studij mehaničkog inženjerstva na fakultetu na kojem sada i predaje. Uz matematiku, ovaj strastveni inženjer predavao je Modeliranje i Analizu i Termodinamiku, i 2015. godine dobiva svoj zasluženi doktorat iz inženjerstva.


Uoči njegove obrane doktorata, potpisao je ugovor za modeling za jednog od najvećih dizajnerskih legendi današnjice – za Armani, pa je zbog svog fizičkog izgleda bio i zaštitno lice Giorgio Armani EA7 sportske kampanje.


Zanimljivo, ovo mu nije bila prva kampanja za Armani. Naime, njega su "otkrili" 1995. godine, kada je imao samo 6 godina. Tada je imao svoju prvu modeling "gažu" za Armani, kada je završio i na stražnjoj naslovnici Vogue Bambini. Nakon što je postao punoljetan, još je u nekoliko navrata surađivao s velikim modnim imenima poput Moschina, Equinoxa i bezvremenskog Voguea.


Foto: screenshot via Instagram @pietroboselli


"Specijalizrao sam za računalnu dinamiku fluida, točnije primjenjenu na dizajnu turbo strojeva. Moje doktorsko istraživanje sastojalo se od modeliranja protoka vlažne pare u velikim turbinama i izuma novih algoritama za automatsku izmjenu lopatica turbine tijekom simulacije protoka fluida", kazao je svojevremeno za Guardian. Profesor je također kazao kako je zapravo lako zainteresirati studente za matematiku i prirodoslovlje jer je već predavao na satu inženjeringa, a do tada su studenti već zainteresirani za znanost.


>>>Nevjerojatno: Traže oslobađanje ubojice jer je prezgodan?<<<


Profesor / Foto: screenshot via Instagram @pietroboselli


>>>Studentice odlučile: Ovako izgleda muško tijelo najprivlačnije ženama – jeste li iznenađeni?<<<


Također navodi i da je primijetio kako se neki počinju interesirati oko matematike i inženjerstva "zbog njegove karijere modela."


izvor: guardian.com

Još vijesti