Mojfaks.hr u Laganini

Nakon saborskog restorana, Pernar u studentskoj menzi: 'Ako nemate iksicu, jeftinije je jesti u Saboru'

Popularni, novoizabrani saborski zastupnik Ivan Pernar rado dopušta drugima da mu zavire u tanjur, a drugi se rado odazovu pozivu...

12. listopada 2016 18:27
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Danas je prijepodne najavio da će ručati u studentskoj menzi te je pozvao i druge da mu se pridruže. No, nakon ručka nije bio zadovoljan iznosom na računu.


"Vege ručak u studentskoj menzi košta nevjerojatnih 34,50 kn! U Saboru ljudi jeftinije prolaze, zar to nije pljačka studenata? (vege meni u menzi košta 22,60 kn, a u Saboru 22 kn)", objavio je uz fotografiju računa i ručka.




Naravno da su njegov komentar i fotografija izazvali masu komentara: dok se neki začuđeno pitaju kako je uspio doći do "ceha" od 22 kune i upozoravaju na netočnu informaciju jer studenti ne plaćaju 22,60 nego 6,49 kuna (71,24% subvencionira država), drugi negoduju zbog subvencionirane prehrane, kako studentske tako i one zastupničke.


"Apsurd je u tome da je bruto cijena menija (bez subvencije) veća u studentskom restoranu (22.60 kn) nego saborskom (22 kn). Iako je jasno iz aviona da je nabavna cijena hrane za studentsku menzu manja jer su naručene količine veće, ali i općenito je puno veći promet. Ako nemate xicu stvarno je jeftinije jesti u Saboru nego u menzi", prokomentirao je Pernar za MojFaks. "Također, u Saboru se može uzeti dio menija, a u menzi vam naplate cijeli makar uzeli samo jedan dio njegov. Imao sam situaciju da sam htio samo rižu s graškom, na to su mi rekli možeš, ali platit ćeš cijeli meni. To je ludost."


U jednom od komentara na članak, netko je prokomentirao: "...jasno je da i jedno i drugo (su)financiraju porezni obveznici, ali se postavlja pitanje: zašto se više pomaže saborskim zastupnicima koji imaju sasvim dovoljno veliku plaću da sami plate ručak bilo gdje?"


Ivana Petrić

foto: Facebook@IvanPernar

Još vijesti