V.K. u Laganini

Student stomatologije ponosi se tatom sa sindromom Down: 'Dijete koje odrasta uz ovakvog oca uvijek će imati svu ljubav i podršku'

Njegova životna priča prava je inspiracija, a sad ima još jedan velik razlog za ponos: sina koji će uskoro završiti studij stomatologije.

30. prosinca 2021 16:46
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

"Koliko znam, možda prvi sam liječnik čiji otac ima Downov sindrom", pretpostavlja mladi Sader, student stomatologije koji je na društvenim mrežama otkrio neke intimne detalje o svojoj obitelji kako bi iskazao ponos koji osjeća prema svojim korijenima, a posebno prema ocu.


>>>Kćer poznate folk pjevačice niže sve petice na faksu! Mama se hvali: 'Prepametna, prelijepa, zna i 4 svjetska jezika...'<<<


Njegov otac Jad Issa ima sindrom Down, no to ga ni u jednom trenutku nije sputavalo da vodi prekrasan život. U braku je sa svojom suprugom već 23 godine i imaju sina Sadera koji se školuje za stomatologa. Sader je iznimno ponosan na svog oca i na svom Instagram profilu često objavljuje fotografije života u svojoj obitelji kako bi demistificirao život osoba s Downovim sindromom.


>>>Brucošica tati rekla da bi odselila od kuće, on joj od garaže napravio stan – samo da ne ode<<<


"Ima karijeru već 25 godina. U braku je već 23 godine. Podrška je sinu već 21 godinu. Ove stvari definitivno nije lako postići, iznimno sam ponosan na tebe", piše ponosni sin u opisu fotografije sebe i svog oca.


O ovoj obitelji je prije dvije godine snimljena i reportaža, u kojoj Sader priča o životu i odrastanju s ocem koji ima Downov sindrom. "Ja sam Sader, student treće godine stomatologije. Moj otac ima sindrom Down", priča u uvodnom dijelu reportaže Sader. "Dijete koje odrasta uz oca s Downovim sindromom uvijek će imati ljubav i podršku koja mu je potrebna", priča.


>>>[VIDEO] Položio najteži ispit nakon 7 godina studiranja prava: Reakcija roditelja je neprocjenjiva<<<


"Godinama se trudi, kao i svaki otac, da mi pruži sve što jednom djetetu treba. Kroz moje studije, bio mi je najveća podrška u financijskom, psihičkom i bilo kojem drugom smislu i zahvalan sam mu na podršci", kaže.


"Kada se vidi osoba koja je percipirana da joj je potrebna pomoć društva, kako se trudi i osigurava sigurnost svom sinu svaki dan iznova, to samo motivira mene da postanem najbolja osoba koja mogu biti kako bi on mogao biti ponosan na mene", pojašnjava.




Kako nastavlja, svaki puta kada ga njegov otac upoznaje s nekim, uvijek kaže: "Moj sin je liječnik." "Uvijek mu se u očima mogu vidjeti ponos i sreća jer je to kao da kaže 'Imam sindrom Down, ali sam odgojio sina i učinio sam sve što sam mogao kako bih mu pomogao da postane liječnik koji liječi ljude..", kaže student koji svakom svojom objavim na društvenim medijima pokušava dočarati ponos koji osjeća prema svome ocu i svome podrijetlu.

Još vijesti