V.K. u Laganini

[FOTO] Neprežaljeno SIDRO! 2 godine nakon 'pada' kultnog brodića, studenti mu odali počast: 'We ride together, we die together'

Zagrebački noćni izlasci dio su studentskog života, a među mladima se često, nakon zatvaranja barova i klubova, tražći mjesto za 'afer'. Do prije dvije godine, jedno od okupljališta mladih u sitnim satima bilo je i kultno Sidro u blizini studentskog doma 'Stjepan Radić'.

8. studenog 2021 13:59
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Udruga "Crkva svetog Maradone" poznatija pod nazivom "Sidro" jučer je obilježila drugu "obljetnicu pada Sidra". Ovaj brodić na Savi mladima je u sjećanju ostalo kao kultno mjesto u kojemu su se okupljale sve generacije, kao i supkulture. Ovo legendarno okupljalište zapravo je splav koji se nalazio blizu Hendrixovog mosta (Zeleni željeznički most), a uklonjen je prije dvije godine jer se nije smio nalaziti na mjestu na kojem je bio.


>>>SRUŠILI GA! Baj-baj popularni brodiću na Savi: Studenti s nama podijelili NAJDRAŽE USPOMENE na kultno SIDRO<<<


Da je ovo uistinu bilo kultno okupljalište govori i njihova posljednja objava, jer su se vjerni obožavatelji našli na mjestu "palog Sidra" dvije godine nakon kako bi odali mu počast.


Foto: screenshot via Facebook@SIDRO

>>>Od Save do vjenčanja: Spojio ih studentski dom, a sad jedna drugu prati pred oltar<<<


Jedna je studentica i u Facebook grupi studentskog doma "Stjepan Radić" objavila poziv na obilježavanje "Druge obljetnice pada Sidra",  koja je ubrzo "zaradila" skoro 300 "lajkova".


"Ljubavi jedina", "Od tud sam čak jedno jutro produžio rano na faks i jedva ostao budan na vježbama… Ali vrijedilo je", "Da sam znao da će tako skončati , nikada doma ne bih otišao", "Nikad prežaljen", samo su neki od komentara studenata koji se sjećaju izlazaka na ovo mjesto.


foto: screenshot via Facebook@Studentski dom "Stjepan Radić" - "Sava"


Današnji studenti imaju manje sreće po pitanju studentskih noćnih izlazaka jer su zbog pandemijskih restrikcija svakako imali manje prilike za upoznati noćni život gradova u kojima studiraju. Oni pak koji su na studij u Zagreb došli nakon "pada" Sidra, nikad neće saznati koliko se na ovom mjestu rodilo ljubavi ili stvorilo uspomena koje će mladi pamtiti cijelog svog života.


Možda se za novije generacije pronađe neko novo mjesto za najluđe afetrpartyje?

Još vijesti