L.B. u Laganini

Nije imala kartu, ali se ipak 'izvukla' bez kazne – evo što je pokazala i rekla odlučnom ZET-ovcu

Onaj tko barem jednom nije raspravljao s kontrolorom ZET-a u busu ili tramvaju kao da se nije vozio javnim prijevozom.

10. veljače 2021 12:09
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Zagrebačka metropola premrežena je tramvajskim i autobusnim linijama koje koristi veliki broj građana, a među njima i studenti koji ovdje stječu svoju diplomu. Iako je cijena mjesečnog pokaza za studente gotovo simbolična i iznosi 100 kuna, neki studenti i dalje biraju "švercanje", vožnju bez karte i posljedično, povremene okršaje s kontrolorima ZET-a. Nije neobično na društvenim mrežama pronaći upite o "cvikanim" kartama u određenom periodu dana i na određenoj lokaciji ili pak one u kojima se traže savjeti o tome kako postupiti jednom kad kontrolor ispiše kaznu.


...Nije moglo iskrenije: Zagrebački studenti otkrili zašto se masovno švercaju u tramvajima...


Jedna sugrađanka našla se u jednako neugodnoj situaciji, a svoje iskustvo koje je ipak imalo sretni završetak podijelila je u popularnoj FB grupi "Zakaj volim Zagreb". Ona se, naime, zatekla u tramvaju s kartom kojoj je isteklo trajanje zbog čega je ušla u raspravu s, naizgled nepopustljivim kontrolorom. Ipak, jedan ju je potez "izvukao".


...Moraš li doista pokazati osobnu iskaznicu? Razbijamo sve mitove vezane uz ovlasti kontrolora ZET-a...


Kako kaže, za sve je zaslužan član spomenute grupe, Branko Margetić koji je objavio fotku tramvaja iz puževe perspektive koja je toliko oduševila ovu članicu grupe da ju je odmah preuzela i stavila na zaslon mobitela. Ovo će se pokazati dobrom odlukom!


Fotografija Branka Margetića objavljena u grupi Zakaj volim Zagreb koju je Zagrepčanka preuzela na svoj mobitel... foto: Sandra Can via Zakaj volim Zagreb/Facebook


Naime, ova je Zagrepčanka u gužvi smetnula s uma da je istekla "polusatna" karta kad ju je kod Ciboninog tornja u 12-ici zatekla kontrola. Izvadila je bunt karata, praznih i tu jednu "poštancanu" na što je kontrolor primijetio da je istekla. Nakon što se ispričala i pokušala dokazati da se inače ne šverca (pa zato i ima bunt karata u džepu), kontrolor je ostao nepokoleban i odbio je njen prijedlog da trenutno "poštanca" drugu kartu.


...'Daj dokumente ili ću ti skenirati osobnu': ZET-ovi kontrolori studentima prijete uređajem iz budućnosti...


Skoro dobila i mjesec dana besplatnog prijevoza


No, Zagrepčanka se nije pokolebala. "Ja vam tak volim ZET i vožnju tramvajem da imam ovu fotku na zaslonu", rekla je u pokušaju obrane nakon čega mu je pokazala mobitel na kojemu je bila fotografija tramvaja iz puževe perspektive.


...Kontrolori ZET-a još jednom 'oduševili' i osramotili se: Aparati za provjeru karata sada imaju još jednu magičnu moć!...


Kontrolor se počeo smijati, a kad ga je putnica upitala može li sad poništiti novu kartu i dalje je ostao pri tome da joj je to zabranjeno. No, ubrzo je pojasnio. "Sad bih vas najradije tražio osobnu da vam uzmem podatke samo da vam pošaljemo vrijednosnu kartu za mjesec dana besplatnog prijevoza", kazao je nakon što mu je pokazala fotku na mobitelu.


Sugrađanka kaže da su se svi u tramvaju nasmijali i da je čitava situacija ipak završila sretno.