Mojfaks.hr u Laganini

Nikako da zapamtiš raspored predavanja, kat, učionicu? OVA moderna aplikacija olakšat će sve!

Sceduly je aplikacija za izradu rasporeda u školama, fakultetima i sveučilištima koju je na tržište plasirao u drugoj polovici srpnja mladi inženjer Tomislav Seser.

12. kolovoza 2020 16:45
Nikako da zapamtiš raspored predavanja, kat, učionicu? OVA moderna aplikacija olakšat će sve!

Nikako da zapamtiš raspored predavanja, kat, učionicu? OVA moderna aplikacija olakšat će sve! Foto: MojFaks

“Sceduly je dostupan na bilo kojem računalu ili mobilnom uređaju za jednostavno praćenje i izradu rasporeda, te je uspješno integriran u AAI@EduHr sustav visokog obrazovanja omogućujući tako autentifikaciju studenata sa svih sveučilišta, veleučilišta i visokih škola u Republici Hrvatskoj. Može ga se koristiti bez preuzimanja, bez instalacije i bez problema”, govori Tomislav u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Inače, AAI@EduHr je Autentifikacijska i autorizacijska infrastruktura znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj čija je temeljna zadaća omogućiti sigurno, pouzdano i efikasno upravljanje elektroničkim identitetima te njihovu uporabu za pristup mrežnim i mrežom dostupnim resursima.

A kako je sve počelo?


Tomislav govori kako je završio studij elektrotehnike, ali programiranje ga je uvijek zanimalo, pa je još u srednjoj školi s prijateljem programirao jednu igricu. Radio je nekoliko godina u jednoj firmi, ali je početkom godine odlučio krenuti samostalno u novi projekt i u potpunosti se posvetiti razvoju aplikacije Sceduly i njezinom plasmanu na tržište, prvo u Hrvatskoj, potom i u svijetu.

Prvu verziju aplikacije Sceduly, Tomislav Seser je izradio za potrebe Visoke škole Aspira, gdje je i sam angažiran kao vanjski suradnik na studiju računarstva.

“Na Aspiri su htjeli digitalizirati raspored. To je bilo prije godinu dana i otada uspješno koriste aplikaciju Sceduly na svim svojim studijima i programima cjeloživotnog obrazovanja. Ostvarene su velike uštede. S vremenom sam vidio potencijal tog proizvoda i krenuo ga razvijati”, priča Tomislav, dodajući kako je krajem srpnja pokrenuo kampanju preko društvenih mreža i već je iskazan veliki interes.

Sceduly je u potpunosti integriran u informatički sustav visokih učilišta ISVU, a zahvaljujući tome u samo nekoliko klikova moguće je dohvatiti sve ISVU podatke o studijskim programima, predmetima, predavačima, studentima i učionicama. Dakle, Sceduly omogućava svakom fakultetu ili sveučilištu jednostavan uvoz svih ISVU podataka. Ako koriste aplikaciju, prodekani za nastavu ne moraju više ručno unositi podatke kako bi napravili raspored.

Važna značajka Scedulyja je i da svaki student u Republici Hrvatskoj, prvi put, dobiva svoj vlastiti individualni raspored, prema predmetima koje je upisao u akademskoj godini”, kazuje Tomislav za Slobodnu Dalmaciju.

Dodaje kako je to korisno svima, a osobito je bitno za studente kojima je ostao poneki ispit s prethodne godine, sada sa Scedulyjem mogu dobiti jednostavan raspored svih predmeta.

Nadalje, Tomislav Seser kao važnu značajku aplikacije izdvaja to što je raspored online dostupan i svima su vidljive izmjene na svim uređajima, a dodatna atrakcija je što se objedinjeni prikaz svih rasporeda u stvarnom vremenu može vidjeti na TV-u u atriju ili čekaonici. Program za rasporede također podržava i slanje automatiziranih obavijesti na TV rasporede.

Njegov Sceduly ima veliki potencijal, a već plasman na hrvatsko tržište bio bi veliki uspjeh.

A.Z.
izvor: Slobodna Dalmacija
foto:Shutterstock By NicoElNino