Mojfaks.hr u Laganini

Ništa 'poštovani' i 'srdačno': Profesori studentima na mailove odgovaraju s 'pozz', 'okyy' i smajlićima

Ne možemo pobjeći od činjenice da je tehnologija promijenila i način na koji međusobno komuniciramo, a čini se da se promjene u komunikaciji događaju i između studenata i profesora. Njihova komunikacija se u velikoj mjeri odvija i preko maila pa dok se studenti profesorima obraćaju s 'poštovani' te na kraju napišu 'srdačan pozdrav', neki profesori su malo 'olabavili' svoju komunikaciju pa im odgovaraju 'modernim' kraticama kao što su 'pozz' ili 'okyy'.

11. prosinca 2018 11:20
Ništa 'poštovani' i 'srdačno': Profesori studentima na mailove odgovaraju s 'pozz', 'okyy' i smajlićima

Ništa 'poštovani' i 'srdačno': Profesori studentima na mailove odgovaraju s 'pozz', 'okyy' i smajlićima Foto: MojFaks

Vrijeme kada se na profesora na fakultetu gledalo kao na boga kojem se studenti slijepo pokoravaju, odavno je prošlo. Novo vrijeme i nove tehnologije ne samo da su profesore učinile lako dostupnima za studente, već su i njihove prepiske s akademcima postale krajnje neformalne, piše srpski Telegraf. Zato ne čudi da su se u ovom tvitu mnogi prepoznali:Kako danas izgleda komunikacija između profesora i studenata, Telegraf je pitao Draganu Ćorić s Pravnog fakulteta u Novom Sadu koju su akademski krugovi proglasili najcool profesoricom na cijelom Sveučilištu i to baš zbog načina na koji komunicira s njima. Iako se, kaže, ona i dalje drži osnovne kulture "poštovani kolega/kolegice", često u mailove doda smajlija jer je to ono što nove generacije najbolje prihvaćaju i razumiju.

Izvor: Unsplash

"Budući da smo prošle godine uveli poseban mentorski sistem rada na fakultetu, gdje je svatko od nas u ulozi neposrednog mentora i motivatora studenata, s njima imam i nešto drugačiju komunikaciju. Napišem im da je sve rješivo i stavim primjerice smajli. Šaljem im mailove sa smajlićem jer milenijalci prije razumiju takav način komunikacije nego onaj uštogljeni, koji se ni meni bas nije sviđao. Kada mi odgovore da su dobili stipendiju, a ja im pisala preporuku, pošaljem \'čestitam\' sa svim velikim slovima, jer istinski u sebi vičem od sreće zbog njih. I dobiju opet uskličnike i smajlije.", ispričala je za Telegraf najcool profesorica iz Novog Sada.


...Ništa gmail ili hotmail: Na ovom domaćem fakultetu profesori smiju ignorirati vaš mail ako ste ga poslali s privatne adrese...


...Brucoši, pozor: Profesori nam otkrili kako ostaviti dobar prvi dojam, a čime ćete se skroz \'pokopati\'...


Kako kaže, svi su oni djeca kojima treba podrška i određena emocija. Da bi ih nasmijala i opustila, profesorica Ćorić u pauzama između predavanja studentima pušta glazbu ili humorističnu seriju "Andrija i Anđelka".


Ivana Petrić
izvor: Telegraf
foto: Shutterstock