Mojfaks.hr u Laganini

Njegova Lada ide unatrag: Student dobio pohvale milijardera Elona Muska za svoj 'izum' VIDEO

Ruski student Sergej Artušenko svoj je automobil 'preokrenuo' pa on sada vozi samo u 'rikija'. Njegova Lada može ići samo unatrag, a njegov pothvat je fascinirao i milijardera te inženjera Elona Muska koji je studentu 'skinuo kapu'.

19. veljače 2019 11:11
 Njegova Lada ide unatrag: Student dobio pohvale milijardera Elona Muska za svoj 'izum' VIDEO

Njegova Lada ide unatrag: Student dobio pohvale milijardera Elona Muska za svoj 'izum' VIDEO Foto: MojFaks

Sergej je svoju Ladu napravio takvom da izgleda kao da vozi unazad. Ono što nikako nije očekivao jest pohvala Elona Muska. Rijetko tko nije čuo za Muska i njegove pothvate, barem što se Marsa tiče, a ovaj inženjer iz Tesle i SpaceX-a trenutno teži 22 milijarde američkih dolara. Naime, Sergej ga je fascinirao.


...VIDEO Studenti strojarstva od Barbie auta napravili pravu jurilicu za utrke...


...\'Đira\' se u Batmobilu: Student iz Dalmatinske zagore napravio vlastiti električni automobil...


Student je rekao za portal Russia Beyond da on uživa u takvim idejama te da je prije godinu dana mu sinula zamisao. Premda je svoju ideju odlagao, student ju je ipak sproveo u djelo – skupio je lovu, kupio je auto, popravio ga pa se krenuo voziti. Upravo ta vožnja Ladom ga je i proslavila. Sergej tvrdi da je posao oko auta trajao tek dva dana. Veći dio posla je student napravio sam, a ostatak uz pomoć prijatelja. "Obnova" automobila Sergeja je izašla oko tisuću rubalja što je otprilike oko stotinu kuna."Samouk sam i mogu sam raditi sve – od varenja pa do drugih stvari pa su mi zapravo svi radovi bili gotovo besplatni. Kada uzmete sve materijale u obzir itd., ja sam u auto \'ulupao\' samo tisuću rubalja. Sada sam auto košta otprilike 16 tisuća rubalja (što je malo više od 1 593 kune). Za reakciju Elona Muska i da je uopće vidio moj video u Ladi saznao sam od novinara kada sam se vraćao iz dućana.", rekao je student.

Sergej i njegova Lada postali su glavni hit... izvor: tocka.com.mk

Sergej zna da je sada stekao svjetsku popularnost pa ne želi auto niti prodavati. Elon je čak na Twitteru komentirao snimku s Ladom s "Ha ha, ovo je strava!". Bravo za Sergeja i neka mu Lada donese još popularnosti!

autor: MojFaks
foto: YouTube/Wikipedia@Charleso1