Mojfaks.hr u Laganini

Kliknite s nekim na Savi: Udomaćite se u domu i upoznajte svoje sustanare uz šalicu kave

Svatko je stranac dok s njim ne sjednemo na kavu, a kad brucoši stignu u studentski dom gotovo svi su im stranci. Kako bi razbili strah od nepoznatog te se lakše upoznali s ostalim stanarima i stekli prijatelje, djevojka koja stoji iza projekta 'Klikom po Savi' za svoje sustanare organizira kavu sa strancem.

5. listopada 2017 11:33
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Glavna inicijatorica i realizatorica projekta Klikom po Savi, Sara Filipa Delić, osim što bilježi živote svojih kolega i sustanara, pokušava i spojiti ljude i učiniti im upoznavanje lakšim. U domu na Savi stanuje najviše studenata što ga čini idealnom kulisom za Sarino fotografiranje jer je tu mnoštvo stanara, događanja, ljubavnih priča kao i duh zajedništva po čemu je ovaj dom i poznat. Upravo zato je idealan i za novi pothvat – Kavu sa strancem, odnosno "Kavu Savu".
"Klikom po Savi" svakodnevno hvata duh poznatog doma Stjepan Radić... foto/izvor: Sara Filipa Delić/Instagram@Klikom po Savi

Naime, riječ je o događanju koje će se održati 15. listopada u 15 sati s ciljem stvaranja novih prijatelja. Kako piše u opisu Facebook eventa, cilj projekta Kava Sava je poticanje ljudi da se riješe straha od nepoznatog te da sruše predrasude. I Sara je prošle godine bila brucošica, kako nam je ispričala, te se i sama tek uhvatila u koštac s izazovima života u studentskom domu. "Po prirodi sam ekstrovert i volim ljude i druženja, a Sava je idealna za to. Puno mladih ljudi, dobrog društva i dobre zabave", rekla nam je tada.

...Projekt koji će ovjekovječiti duh kultnog zagrebačkog doma: Klikom po Savi...


Od samog početka, život na Savi joj se svidio, unatoč nekim manjim minusima. "Nije uvijek bajno slušati buku ekipe u kasne noćne sate, ali navikneš na sve", kaže. "Čistačice su mi također zakon, ta nasmijana lica mi svakog jutra poprave dan", rekla nam je kroz smijeh.

Sigurni smo da joj je upravo to iskustvo brucošice u najvećem zagrebačkom domu dalo ideju da svim ovogodišnjim brucošima olakša period prilagodbe i upoznavanja drugih stanara.


...Cimerici tražila dečka pa došla na ideju: Stanarka doma pokrenula stranicu koja spaja studente...


"Svi smo nekad po prvi put došli živjeti u dom i znamo kako je to kad ne znaš nikoga. Neki su introverti i teško sklapaju nova prijateljstva, dok ekstrovertima to ide od ruke. Činjenica je da nismo svi isti, ali i da vam ovim projektom želimo pružiti priliku da se odvažite i dođete popit kavu s osobom koja vam je apsolutni stranac. Tko zna, možda se stvore prijateljstva za cijeli život, a možda i \'Kliknete na Savi\'", napisala je organizatorica.Sara Filipa mislila je i na potencijalne neugodne situacije pa je sadašnjim strancima, ujedno budućim prijateljima, pripremila i listu s pitanjima u slučaju da studenti ostanu zatečeni ili bez teksta. Naravno, ovaj događaj bit će popraćen fotografiranjem za Klikom po Savi.

Poziv na ovu neobičnu, ali zanimljivu kavu sa strancem možete pronaći ovdje i saznati više informacija.

Ivana Petrić
foto: Sara Filipa Delić/Instagram@Klikom po Savi
Još vijesti