Mojfaks.hr u Laganini

Uj fuj! Teta čistačica nakon čišćenja stana 'lijepe i pametne' studentice morala na godišnji

U današnje vrijeme nije rijetkost da čujemo kako je netko svoju diplomu 'okačio na zid' i plaću počeo zarađivati obavljajući sasvim drugi posao, nerijetko i onaj za koje je poptrebno imati 'nižu' kvalifikaciju.

28. rujna 2020 16:47
Uj fuj! Teta čistačica nakon čišćenja stana 'lijepe i pametne' studentice morala na godišnji

Uj fuj! Teta čistačica nakon čišćenja stana 'lijepe i pametne' studentice morala na godišnji Foto: MojFaks

Radmila (45) je izgubila posao 2009. godine nakon što je firma u kojoj je radila bankrotirala. Kako u struci nije mogla pronaći posao, a samim time niti uzdržavati svoja dva srednjoškolca, svoju diplomu "okačila je na zid" i krenula u posao čišćenja kuća kojim se bavi već deset godina.

Radmila za Srbija24.com govori a kako je imala lijepa, čudna, ali i užasna iskustva. Danas ima stalne klijente, dobro zarađuje, ali ponekad ju šokira ono što pronađe kod naručitelja njene usluge čišćenja. Odlučila je podijeliti neka od svojih najgorih iskustava.

Stan nakon odlaska studentice - neprepoznatljiv


Jedno od iznenađenja čekalo ju je u stanu mlade studentice, za koju su joj vlasnici stana rekli da je "dotjerana, lijepa i pametna". Oni su je i angažirali jer je stan nakon odlaska studentice bio neprepoznatljiv.

...Higijenski užasi u zagrebačkim domovima: I teti čisti dozlogrdilo pa poručila djevojkama #budicura...


"Naime, kada sam ušla, prvo što mi je zapelo za oko bila je nakupljena prašina i dlake u svim kutevima. Činilo se kao da dvije godine uopće nije koristila usisivač. Ustajali smrad je bio toliko jak i bio je praktično nepodnošljiv. Nisam mogla shvatiti kako netko u takvom prostoru može živjeti samo 15 minuta!", prisjetila se.

Kako tvrdi, kuhinja je bila masna, a suđe nije prano mjesec dana. Neke lonce je trebalo baciti, jer su bile toliko izgorjele, masne i prljave da ih je bilo nemoguće oprati. Tepisi, nekada bež i smeđi, bili su crni, a kartonske kutije sa hranom, bocama sokova i sličnim otpadom nalazile su se po cijeloj kući.

"Ipak, najgore je bilo kad sam izašla na terasu. Bila je mala deponija oko koje se širio nesnosan smrad. Misleći da je sve sakupljeno u kutiji, kad sam ju uzela u namjeri da je bacim, svo smeće mi je palo na noge! Bilo je ljigavo, sluzavo i odvratno, a najgore od svega je što sam vidjela na tenisicama velike bijele crve. Nisam se mogla kontrolirati i vrisnula sam tako glasno da je susjed odmah dotrčao na terasu. Pomogao mi je da očistim terasu donijevši mi lopatu pa smo u nekoliko navrata nosili smeće u kontejner", nastavila je.

...Ima i gorih stvari od koronavirusa. Recimo, ova studentska soba u Splitu koja košta 110 eura mjesečno...


...Čisti li netko ove studentske sobe!? Našla izgubljeni indeks bivše stanarke Save nakon godinu dana...


Konačno kad sam otišla u toalet – osjetila sam miris urina. Svuda je bilo žutih mrlja i mislim da nije bilo čišćeno najmanje godinu dana. Ogledalo je od prljavštine bilo potpuno neupotrebljivo, a pločice prekrivene ulijepljenim vlaknima", ispričala je Radmila.

Nakon čišćenja tog stana morala je odmoriti nekoliko dana. Također se dotakla i mišljenja nekih ljudi da su žene prljavije od muškaraca što je opovrgnula. Kako joj je posao pokazao, "nisu ni oni neki čistunci".

A.Z.
izvor: Srbija24.com
foto: Shutterstock By Petr Smagin
Još vijesti