Mojfaks.hr u Laganini

One su lijene i nesposobne? Istraživanje pokazalo kako drugi gledaju na studentice koje se izazovno odijevaju za faks

Možete li vjerovati da žene na poslu budu promovirane ako se odijevaju izazovno dok se na studentice koje nose minice i dekolte na fakultet gleda kao na nesposobne i lijene? Ni mi, ali o tome govore rezultati jednog pomalo šokantnog istraživanja.

31. Siječnja 2019 13:06
 One su lijene i nesposobne? Istraživanje pokazalo kako drugi gledaju na studentice koje se izazovno odijevaju za faks

One su lijene i nesposobne? Istraživanje pokazalo kako drugi gledaju na studentice koje se izazovno odijevaju za faks Foto: MojFaks

Najnovije istraživanje je pokazalo da to što će žena odjenuti ima nevjerojatan utjecaj na njenu karijeru. Tako će, prema novoj studiji, promaknuće prije dobiti ona žena koja nosi izazovne kratke suknjice i majice s dubokim izrezom. No kako pokazuje isto istraživanje, kod mlađih djevojaka koje su na fakultetu ili ga baš završavaju vrijedi potpuno suprotno pravilo - ako se odijevaju izazovno gleda ih se kao lijene i nekompetentne, za razliku od djevojaka koje nose uniforme ili se jednostavno oblače "profesionalno", piše 24sata.

Izvor: Unsplash

Autori ovog istraživanja su zaključili kako ono pokazuje (ili dokazuje) neravnopravnost među spolovima, kao i činjenicu da se ženama još sudi po njihovom izgledu i dojmu koji ostavljaju, prenosi 24sata. Za ovo su istraživanje autori zamolili 24 djevojke da za dodjelu diploma odjenu nešto seksi, ili pak nešto u "poslovnom stilu". Njihove su fotografije pokazali 500 ljudi, među kojima i nekim njihovim kolegicama, profesorima i drugim odraslima, i zamolili ih da procijene dokle je koja djevojka stigla s fakultetom, koliko je koja kompetentna i jesu li prikladno odjevene. Za one koje su bile u dugim suknjama ili hlačama i jaknama su procijenili da imaju bolje ocjene nego one u minicama i majicama s prorezom i cipelama s visokim petama. 


...Šokantni rezultati: Profesori na fakultetu bolje ocjenjuju fizički atraktivne studentice...


Zanimljivo je da su i same studentice smatrale kako im izazovna odjeća umanjuje šanse za karijere koje žele, a i profesori i drugi odrasli su rekli kako one u seksepilnoj odjeći imaju veće šanse za napredovanje na poslu. 

autor: MojFaks
izvor: 24sata.hr
foto: Unsplash