Mojfaks.hr u Laganini

Ono kad ti predaje legenda: Odgovor profesora studentu pokazao da fakultet ne treba (baš uvijek) shvaćati ozbiljno

Kad cijelom svijetu obznaniš svoju komunikaciju s profesorom, budi spreman na posljedice...

13. prosinca 2017 13:55
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Profesor s Državnog sveučilišta Južna Dakota (South Dakota State University) ispao je dvostruka legenda među studentima, ali i internetskom zajednicom: prvi put kad je svom studentu odgovorio na mail i zbog svog odgovora postao viralni hit, a drugi put kad je odgovorio na Twitter objavu svog studenta koja je postala meme.

"Dr. Wiltse, mogu li polagati završni ispit sutra u 12 sati?", upitao je e-mailom student Kade Walker svog profesora. Profesor legenda odgovorio je kratko: "Svejedno", bez interpunkcijskih znakova, uvoda, pozdrava, potpisa... Stoga ne čudi da je njegov odgovor oduševio i do suza nasmijao internetsku zajednicu s kojom je student odlučio podijeliti ovu razmjenu informacija. Naime, čim je Kade objavio screenshot razgovora, postao je viralan na Twitteru. Pomogla je naravno i Kadeova šaljiva objava uz fotke:

"Srednja škola: Fakultet nije šala, profesori su jako ozbiljni pa i ti moraš uvijek biti profesionalan i obraćati im se s poštovanjem. Fakultet..."


U samo dva dana objava je zaradila 150 tisuća "lajkova" i 40 tisuća dijeljenja.

Nije ni profesor planirao ostati dužan svome studentu. Pripremio je odgovor na cijelu ovu meme-komunikaciju. "Ono kad tvoje riječi postanu viralne, a bitanga od tvog studenta ne navede izvor", odgovorio je Kadeu i zaradio još i više dijeljenja od prvotne objave studenta.

Naravno da se profesor ne ljuti na svog studenta, čak je u komentarima jednome korisniku Twittera napisao da mu je "miljenik" i da je prema njemu bio "apatetičan iz milja".

U komentarima je moguće pročitati još sličnih slučajeva kad profesori studentima odgovaraju puno neformalnije nego što ovi očekuju.

L.B./izvor: Twitter
foto: ilustracija/Shutterstock