V.K. u Laganini

Zagrebački student Šumarstva u samo 24 sata izbačen iz studentskog doma

Uspjeli smo pronaći gospodina za kojeg vjerujemo da spada u studente s najkraćim 'stažem' stanovanja u studentskim domovima u Zagrebu. Naime, on je stanovao na Cvjetnom samo 24 sata, a izbačen je zbog – zabave!

29. travnja 2021 22:49
Studentska soba u domu

Studentska soba u domu Foto: MojFaks

Kad smo nedavno pisali o spačkama u Studentskom domu Stjepan Radić, zanimalo nas je koliko daleko (i opasno!) neke spačke ili tulumi mogu otići. I iako je većina sugovornika rekla da za njihove prankove zaštitari nikad ne saznaju, nisu svi te sreće.


Kako nam kaže naš sugovornik K.K., upisao je Šumarski fakultet, smjer drvna tehnologija, na svoj rođendan 1986. godine. Prilikom dolaska, uz njega je bilo njegovo društvo, njih nekolicina koji su ekipno odlučili otići u Zagreb nakon završene srednje škole u rodnome gradu.


Dom je bio prekrasno uređen, morao je samo po lampicu i jastuk


Nakon što je stigao u dom Cvjetno naselje, kaže da je bio očaran svojim novim smještajem. "Dom je izgledao savršeno, sve je bilo novo, čisto i blistavo!", prisjetio se.


Cimer mu je tada bio dodijeljen, kaže da ga nije poznavao i misli da je bio negdje iz Hercegovine. U domu su dobili sve, osim što su morali ići po lampu i jastuk, kako kaže, negdje u upravu. S ovim, K.K. nam kreće uz osmjeh prepričavati svojih 24 sata u domu na Cvjetnom.


>>>[VIDEO] Kad ratovi cimera postanu BRUTALNI: Ono su najgenijalnije podvale studenata najvećeg zagrebačkog doma<<<


"Išli smo po lampu i jastuk negdje oko 10 ujutro toga dana. A drugi dan već prije 7 ujutro sam bio izbačen!", govori kroz smijeh za MojFaks.


Na pitanje kako se to dogodilo, K.K. objašnjava da je piće kumovalo svemu. "Štos je bio u tome da smo mi, kao mladi dečki, odmah krenuli organizirati tulum useljenja. Moj kolega, koji je još tada bio u srednjoj školi maturant, stigao je s nama u Zagreb i donio neko tada novo piće, mislim da se zvalo Mister Gregor ili tako nešto od Badela. To je bio zapravo neki vinjak i on je donio barem tri boce toga. Bili smo mladi i glupi i htjeli se dokazati koliko možemo popiti pa smo u 2 dcl čaše točili vinjak s možda dvije tri kapi kole. Nije trebalo dugo da nas Gregor savlada!", objašnjava svoj prvi i jedini dan.


Hodnici postaju bob staze ako ste dovoljno kreativni i hrabri


Nije dugo trebalo da dobiju "genijalnu" ideju. "Nakon toga, shvatili smo da imamo predivne dugačke ladice u stolovima koje su, na našu sreću, imale kotačiće! Jednu smo skinuli i uzeli u dugački hodnik. Jedan je sjedio unutra u ladici dok su ga druga dvojica gurali i tako u krug jer smo zamislili hodnik kao bob stazu! Nakon toga, netko se samo sjetio i rekao: 'Kakva je to bob staza bez snijega?' Nakon toga, taj je isti kolega aktivirao nekoliko aparata za gašenje požara!", ispričao je za MojFaks.


Iako zvuči iznimno zabavno, a vjerujemo da je i bilo, ovakvom je tulumu morao doći uskoro kraj. "Sve kreće nizbrdo nakon što smo odvozili svoju stazu i vratili se u moju sobu. Oko svih soba je bilo lijepo i ravno, bijelo, dok su svi zatapkani koraci išli ravno u moju! Tako da zaštitarima nije trebalo dugo da shvate tko je krivac za stvaranje bob staze na Cvjetnom!", priznaje nam K.K.


'Prije 7 ujutro u toj sobi više nije bilo ni mene, ni jastuka ni lampice!'


Akcija od strane nadležnih bila je brza. "Već su i prije 7 ujutro došli k meni kako bi mi rekli da pokupim lampicu i jastuk i da predam natrag stvari gdje sam ih pokupio. Tako je neslavno završilo moje stanovanje na Cvjetnom naselju!", govori nam.


Kako bi se snašao, K.K. se uputio kod kolega u studentski dom Stjepan Radić, na Savu gdje je, kako kaže, bio "legalni ilegalac". "Prijavili su me, donijeli smo neku spužvu od kuće koju smo stavili između dva kreveta i tako sam živio s njima! I dalje mislim da je bilo fenomenalno!", kazao nam je.


Nama se ova priča jako svidjela, stoga smo pokušali kontaktirati Studentski Centar u Zagrebu kako bismo upitali za podatak koliko je ljudi do sada bilo tako kratko u studentskim domovima u Zagrebu, no, do odgovora nismo uspjeli doći. Kako tvrde iz SC-a, sve podatke uništavaju nakon pet godina. "Tražena dokumentacija koja se odnosi na zaduženje i razduženje soba ima rok čuvanja pet godina. Po isteku roka čuvanja navedena se dokumentacija, kao i svo drugo javno dokumentarno gradivo kojem je protekao rok čuvanja, izlučuje i uništava u kontroliranim uvjetima uz prethodno odobrenje Hrvatskog državnog arhiva", objašnjava nam sanacijski upravitelj Bošnjak.


Uz ovo, napominje da, sukladno Pravilniku o domskom redu i uvjetima boravka studenata u studentskim domovima Studentskog centra u Zagrebu, mjera iseljenja iz studentskog doma izriče se za teža kršenja domskog reda. "Po Članku 32, teži disciplinski prijestup je povreda odredbi Domskog reda koju stanar učini namjerno ili krajnjom nepažnjom i to: ustupanjem svojeg prava na smještaj drugoj osobi; prodajom ili kupovinom prava na smještaj u studentskom domu ili primanjem osobe na boravak, stanovanje i spavanje u studentski dom bez odobrenja upravitelja", piše u odgovoru.


Jedino što možemo zaključiti jest da priča ovog bivšeg studenta ne pripada niti u jednu od ovih kategorija stoga je, barem u vrijeme kad je on studirao, bilo moguće iz doma "izletjeti" i zbog neobičnog tuluma useljenja koji je podrazumijevao korištenje domske imovine i zlouporabu aparata za gašenje požara.

Još vijesti