Mojfaks.hr u Laganini

Otvorili nam svoje indekse: Zagrebački studenti nam pokazali 'najfriškiju' ocjenu koju su dobili

Neke ispite na fakultetu prođemo kao od šale, a za neke moramo učiti mjesecima. Kaže se da ocjene na fakultetu nisu važne i da je 'dvojka nova petica', ali kada smo bacili oko na indekse zagrebačkih studenata vidjeli smo da se nemaju čega sramiti. Baš naprotiv, mogu se ponositi ocjenama iz ispita, osobito zadnjeg koji su polagali.

23. studenog 2017 16:10
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Južina i sunčano vrijeme potaknuli su zagrebačke studente da neko vrijeme nakon ručka u menzi provedu u dvorištu SC-a. Premda je sada sezona kolokvija, mi smo u opuštenoj atmosferi popričali sa studentima o njihovom posljednjem položenom ispitu.


Foto: darkoba/MojFaks

Ono što nam je zanimalo jest koju su ocjenu dobili, koji kolegij je u pitanju te koliko su se pripremali. Pozitivno nas je iznenadilo to što većina studenata koje smo sreli ima dobre ocjene iz zadnjeg ispita koji su dali i da indeks nije pun "labudova".

Na zadnjem položenom ispitu samo jedna dvojka


Prva studentica u dvorištu SC-a koju smo sreli je Nera s Arhitekture. Za posljednji položen ispit se spremala nekoliko tjedana jer je bio vrlo težak. Riječ je o ispitu iz kolegija "Teorija arhitekture II", a sada u indeksu uz "kućicu" kolegija stoji i ocjena vrlo dobar. Svoj prolazak je proslavila tako što je otišla u izlazak van s prijateljima. Što je svakako i zaslužila.


Nera je za posljednji ispit prošle godine puno učila, ali ga je i položila... foto: darkoba/MojFaks

Studentica Barbara s PMF-a ima četvorku kao posljednju ocjenu u indeksu i to iz kolegija "Botanika". Otkrila nam je da iako su počeli kolokviji na njih neće ići nego je već sada počela učiti za ispite iz pojedinih kolegija. Ekipa djevojaka sa stomatologije sa studenticom Katarinom kao "glasnogovornicom" cijele grupe, kaže da je njihova posljednja ocjena u indeksu petica. Cure kažu da je ispit bio vrlo težak jer je kolegij "Oralna kirurgija" prilično zahtijevan. Nažalost, svoju peticu studentice nisu stigle proslaviti jer su se taman tada selile iz doma.


Četvorka je zadnja ocjena u Barbarinom indeksu, a već se sada počela pripremati za ispite... foto: darkoba/MojFaks

Ana s Filozofskog fakulteta
u Zagrebu koja studira talijanski i južnu slavistiku kaže da je za posljednji ispit puno učila, ali da se to na kraju i isplatilo. Iako je dobila dvojku, osjeća se kao da su u pitanju dvije petice.

"Ispit je bio iz Danteove Božanstvene komedije i bio je zadnji ispit na preddiplomskom studiju. Bio je težak, a o njemu mi je ovisilo svih pedesetak ispita prethodno položenih jer bih izgubila pravo studiranja. Padala sam nekoliko puta, prijavljivala i odjavljivala ga i pripremala se jedno preko mjesec dana samo za jedan ispit. Dvojka k\'o kuća", ispričala nam je.

Jasna s komunikologije nam je rado pokazala svoj indeks i posljednju ocjenu u njemu iz kolegija "Film i religija". Ocjena je izvrstan, a koliko se može vidjeti iz Jasninog indeksa, sve ispite je položila u lipnju i ništa nije ostavila za rujan. Svaka čast!


Jasna je sve ispite položila još u lipnju... foto: darkoba/MojFaks

A koja je vaša zadnja ocjena u indeksu?

...[FOTO] Obišli smo zagrebačke fakultete i saznali kako je studentima prošao prvi tjedan predavanja...


...Dvorište SC-a kao modna pista: Proljetne kombinacije zagrebačkih studenata obaraju s nogu...


...[FOTO] Zagrebački studenti otkrili kako izgleda jedan dan u njihovom svakodnevnom životu...


Ivana Petrić
foto: darkoba/MojFaks