V.K. u Laganini

Svih 200 studenata palo na ispitu! Profesor dao otkaz zbog prolaznosti 0: 'Nadam se da će i drugi slijediti moj primjer'

Nakon što je prolaznost studenata na ispitu bila 0, profesor se ispričao i podnio ostavku.

27. svibnja 2021 18:13
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

"Nije znanje znanje znati, već je znanje znanje dati." Ovu narodnu poslovicu doslovno je shvatio i profesor koji je nakon više od 20 godina podnio ostavku i napustio fakultetske učionice, prenosi studomat.ba.


Na posljednjem ispitu kojemu je pristupilo 200 studenata, kod dotičnog profesora svi su studenti pali i nisu poduzeli ništa jer im ovakav slučaj nije stran. No, začuđujuće je što je je profesor ipak nešto poduzeo – dao je otkaz i ispričao se studentima.


>>>Profesor iz Splita razljutio studente – njegova fora za prijavu kolokvija mnogima nije smiješna: 'Trebao bi dobiti disciplinsku…'<<<


"Netko za ovo mora odgovarati, a taj netko sam ja. Zaista je poražavajuće za mene kao profesora i čovjeka da nitko iz generacije nije položio ispit. Nisam im uspio prenijeti znanje i ništa drugo mi ne preostaje nego da se ispričam i podnesem ostavku Upravi Fakulteta", kazao je ovaj profesor za spomenuti portal.

Udžbenik s profesorovim potpisom ključan za prolaz


"Nakon više od 20 godina karijere predavača shvatio sam da nije ispravno inzistirati na tome da studenti isključivo kupuju i koriste moju knjigu. Želim otići u penziju mirne savjesti i sve iznijeti javno i ispričati se studentima", kazao im je.


Naime, slučaj postaje još kompleksniji nakon što se saznalo da je udžbenik koji je profesor prodavao studentima zapravo zbirka seminarskih radova studenata s njegovog kolegija.


Redakcija studomat.ba obratila se Upravi Fakulteta, no nisu dobili odgovor.


Napomena: Tekst je izmišljen i u potpunosti satiričnog karaktera!


Još vijesti