Mojfaks.hr u Laganini

'Sanjala sam da se najneprivlačniji profesor skinuo': Saznali smo koje to najgore NOĆNE MORE muče naše studente tijekom studija

Noćna mora je po definiciji neugodan san u kojem osoba doživljava strašne scene koje joj izazivaju strah, tjeskobu, žalost i očaj. Premda nas ova definicija podsjeća na jedan dio studiranja, svi smo barem jednom imali loš san u kojem su glavni akteri bili faks, profesor ili ispit.

9. veljače 2018 15:47
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Pripremate se za ispit, učite toliko da ste zamijenili dan i noć. Osjećate da ste spremni za ispit i nema tog pitanja na koje nećete znati odgovor. Idete na ispit i shvatite da ste totalno promašili sat i da kasnite i da vjerojatno nećete moći položiti. Zvuči li ovo kao scenarij iz noćne more? Jer upravo to i jest!



Mnogi studenti su sanjali ovaj košmar, probudili se u suzama, ali im se kasnije na usnama razvukao osmijeh jer su shvatili da je u pitanju samo neugodan san. Na temu noćnih mora povezanih s fakultetom i studiranjem razgovarali smo s našim studentima, a oni su nam otkrili svoje najgore snove. Ovo su neki od njih:

"Dok sam bila na fakultetu često sam znala sanjati da sam i dalje u srednjoj. Vjerujte, nema goreg horora od tog!", studentica Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu.

"Noćna mora na faksu mi je bila ta da je lijepo vrijeme, a ja ne ispijam kavu na Rivi. Najgora noćna mora tijekom preddiplomskog studija", student Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu.

"Iz jezičnih vježbi imamo lektora koji često šalje mailove i dosta je strog pa sam sanjala da sam pala ispit i da je svima poslao mail u kojem me javno prozvao da sam pisala gluposti i da sam sramota za sve studente", studentica Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

"Sanjala sam da se najneprivlačniji profesor skinuo preda mnom", studentica Pravnog fakulteta u Splitu.

"Ja se baš ne sjećam da sam imala neku vezanu uz faks, ali sam tijekom faksa često znala sanjati da se vraćam u srednju školu i da sam sva u panici jer moram odgovarati povijest, a nisam se dobro pripremila", bivša studentica Ekonomskog fakulteta u Osijeku.



"Prije par godina, dok sam učila organsku kemiju, sanjala sam da su svuda oko mene kemijske formule estera. Ali su te formule bile ogromne, veće od mene. I bile su posvuda. Bilo je k\'o da me okružuju zombiji, samo malo gore" ,studentica PMF-a.

"Najgore more sam imao nakon faksa da nisam položio neki ispit i da mi je diploma upitna. Isto sam na faksu sanjao za srednju, da moram još popraviti matematiku (uvijek tu matematiku) i da zbog toga ne smijem više ići na faks", bivši student Filozofskog fakulteta u Osijeku.

"Najgore ikada je bilo kad sam sanjala da sam pala ispit na faksu i da moram ispočetka krenuti sve, od osnovne na dalje", bivša studentica Pravnog fakulteta u Zagrebu.

"Jezične vježbe, na drugoj godini. Godinama kasnije sanjala sam da sam ih pala, nakon što sam ih položila kod vrlo stroge lektorice", studentica Filozofskog fakulteta u Zagrebu.



Mnoge noćne more koje se ponavljaju među studentima su povratak u srednju školu, a zanimljivo je što nam je jedna od studentica ispričala da njen tata, koji je diplomirao 1984. godine, još uvijek ponekad sanja da ipak nije diplomirao. Nekih se strahova očito jako, jako teško riješiti!

...I kad spavaju, muči ih faks! Otkriveno kojih 5 noćnih mora studenti često sanjaju...


...VIDEO: Probudio se usred noćne more – na predavanju!...


...\'Odgovarali smo kod profe u stanu, imala je prepariranu mačku\': Studenti nam otkrili najbizarnije ispitne priče...


Ivana Petrić
foto: Shutterstock/Pixlr

Još vijesti