V.K. u Laganini

[FOTO] Studentica snimila fotografiju ružičastog goluba: Nitko ne zna zašto mu je perje ove boje

Prema nekim objavama na društvenim mrežama, ružičasti su golubi česta pojava u ovom području još od 2016. godine.

3. Siječnja 2022 16:55
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ružičastog goluba neki nazivaju Barbie zbog specifične roze boje, dok ju drugi zovu Penelope, po liku iz Thunderbirda.


Stanovnici područja West Midlands (šire područje oko Birminghama, Velika Britanija) već nekoliko dana sa šokom gledaju u jednog goluba – jer je cijeli ružičast.

Studentica Rabia vidjela je ružičastog goluba prvi puta prošlu srijedu u Solihullu pa ga je odmah i fotografirala. "Bila sam fascinirana pticom, kao i moja obitelj", kazala je 17-godišnja studentica.


Golubi se bojaju za mađioničarske izvedbe


Lokalno stanovništvo goluba je prozvalo Penelope, po liku iz poznate britanske lutkarske serije Thunderbirds iz 1960-ih. No, s druge strane, dio stanovništva želi goluba zvati Barbie upravo zbog savršene "Barbie" nijanse ružičaste.


Studentica za metro.co.uk tvrdi kako slike goluba nisu montirane niti dorađene te da je njegovo perje uistinu takve boje kao i na fotografiji.


>>>[FOTO] Zabranjeni kućni ljubimac na Savi: Doznajemo sve o avanturama papige Čiči iz 11. paviljona<<<


Glasnogovornik Britanskog fonda za ornitologiju smatra da je treća stana morala biti uključena nakon što je vidio snimku ružičaste ptice koja je uočena i u Bournemouthu. "Ovaj golub je namjerno obojen, nema sumnje u to", kazao je glasnogovornik za metro.co.uk.


"Prekriven je ružičastom bojom od kljuna do repa, a svako pero ima boju. Nije nam novost da vlasnici farbaju bijele golubove za upotrebu na mađioničarskim izvedbama ili na vjenčanjima gdje bi bili pušteni, a zatim vraćeni vlasnicima", pojašnjava glasnogovornik situacije bojanja goluba. "Ipak, ovo je prvi puta da čujem da je jedan pobjegao u javnost", dodaje.


>>>Studenti na kampusu 'posvojili' patka: Veliki dečko sad ima više od 30 tisuća pratitelja na Instagramu<<<


Ružičasti golubovi krase britansko nebo još od 2016. godine?


Nije dugo trebalo da se pojave razne informacije i pretpostavke zašto je golub ružičast, a jedna od njih je i da je golub možda hranjen hranom koja bi promijenila njegovu boju perja. Stručnjaci kažu kako se to događa kog plamenaca zbog škampa kojima se hrane, pa im perje postane ružičasto.   


Korisnici Twittera već neko vrijeme viđaju ružičastog goluba, a prema njihovim slikama, čak ih je i više, ne samo jedan, dok je prvi fotografiran još 2016. godine. 


izvor: metro.co.uk

Još vijesti