Mojfaks.hr u Laganini

Što ste vi radili u ovim godinama? Devetogodišnji klinac završava diplomski studij i planira na doktorat

Naprosto, čudo od djeteta: sa samo devet godina će diplomirati, a iduće godine upisuje doktorat.

15. studenog 2019 13:14
Što ste vi radili u ovim godinama? Devetogodišnji klinac završava diplomski studij i planira na doktorat

Što ste vi radili u ovim godinama? Devetogodišnji klinac završava diplomski studij i planira na doktorat Foto: MojFaks

Prosječan student upisuje fakultet s navršenih 18 godina, a završi ga u prosjeku do 25-e godine života. Dakako, postoje izvanredni slučajevi kada studiranje potraje i duže, što ovisi o svakom studentu ponaosob. Ništa novo i nepoznato! No, priča s 9-godišnjakom koji će ove godine u prosincu diplomirati, totalno nas je oborila s nogu.

Naime, riječ je o Laurentu Simonsu, devetogodišnjem dječaku iz Belgije koji će diplomirati na Tehnološkom sveučilištu Eindhoven, na studiju koji je tek upisao prošle godine. Njegovi profesori za njega kažu da je jednostavno izvanredan, piše vecernji.hr.

Nakon što diplomira, dječak planira upisati doktorat iz elektrotehnike dok će istovremeno studirati medicinu, izjavio je njegov otac za CNN, prenosi vecernji.hr. Djed i baka prvi su primjetili koliko je dječak talentiran. Sami roditelji mislili su da pretjeruju, međutim ubrzo su se i nastavnici složili. Laurent dolazi iz liječničke obitelji, ali i dalje se ne zna zašto je tako nadaren. Tehnološko sveučilište Eindhoven dopustilo je Laurentu da završi svoj studij brže od drugih studenata.

Sjoerd Hulshof sa Sveučilišta izjavio je da to nije ništa neuobičajeno te napominje da studenti koji imaju dobre razloge za to, mogu dogovoriti prilagođen raspored predavanja. Brojna sveučilišta diljem svijeta zainteresirana su za 9-godišnjaka, međutim njegovi roditelji paze da ima potrebnu ravnotežu između svojih talenata i svoje dobi. Laurent uživa u igri s psom i na mobitelu, no za razliku od većine svojih vršnjaka on zna čime se želi baviti kad naraste: razvijanjem umjetnih organa.

V.S./izvor: Večernji list
foto: screenshoot/YouTube

Još vijesti