L.B. u Laganini

Student medicine Andreja otkrio: Znate li da vas kilogram botoksa može ubiti? Evo i zašto

Znate li kako nastaje botoks, svima poznati 'lijek' protiv bora na našim licima?

20. Siječnja 2022 12:57
Botoks, student medicine

Botoks, student medicine Foto: Screenshot

Andreja Andrejić je 24-godišnji student medicine koji na svom TikTok profilu često objavljuje video-sadržaje kojima pokušava educirati gledatelje i pratiteljima približiti medicinu i zdravlje kroz svakodnevne i svima znane teme poput vitamina c, akni, psorijaze, procesa testiranja na koronavirus i slično.


>>>[VIDEO] Zagrebačka studentica snimila svoj faks nakon potresa i postala hit na TikToku: 'Ti stvarno živiš na rubu'<<<


U ovom videu posvetio se botoksu, točnije njegovoj potencijalnoj štetnosti unatoč činjenici što se svakodnevno koristi u estetskoj kirurgiji i medicini.


Kako u uvodnom dijelu videa pojašnjava, botoks se "izvlači" iz potencijalno smrtonosne bakterije, clostridium botulinum, koja proizvodi botulinski toksin. Upravo zbog toga, tvrde Andreja, ukoliko se ovaj neurotoksin ne koristi pravilno, odnosno ako se ne obradi na adekvatan način, ishod može biti smrtonosan.


Kako objašnjava, ovaj neurotoksin može izazvati, između ostalog, snažnu mišićnu paralizu koja može rezultirati smrću.


>>>Skrolanje ne mora biti gubitak vremena! Ova 4 regionalna TikTokera otkrit će vam DRUGU STRANU MEDALJE ove najbrže rastuće društvene mreže<<<


"Isti taj toksin uzima se od iste te bakterije, malo se obradi i koristi se gdje, u estetskoj medicini", govori budući liječnik i dodaje da kilogram botoksa može ubiti svaku osobu.


Andreja, koji svoj TikTok kanal vodi pod nazivom "Style of Andrew" na ovoj društvenoj mreži ima više od 122 tisuća sljedbenika, a mnogi mu često laskaju da je njegovo znanje nalik onom enciklopedijskom.


>>>[VIDEO] Student i njegov mikroskop postali HIT na TikToku: Pogledajte kako se ponašaju crvi na energetskom piću<<<