L.B. u Laganini

Student prava 'predano' studirao 10 godina pa napokon diplomirao – mamina poruka na fotografiji postala HIT na internetu [FOTO]

Studenti znaju da je studij prava zloglasno dugotrajan, a visok je i postotak odustajanja ili prebacivanja na druge studije.

6. travnja 2021 13:25
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Prije par godina pisali smo o tome da je zagrebačko Pravo šampion u broju ispisanih studenata unazad pet godina, a podaci iz 2019. pokazuju da je ondje pet kolegija koje prođe samo od 27 do 37 posto studenata. Iako se pisalo da je situacija na Pravnom fakultetu u Rijeci bolja, gdje je prema podacima dekanice Vesne Crnić-Grotić na svim predmetima integriranog studija prava i upravnog studija prolaznost studenata u toj akademskoj godini bila viša od 50 posto, čini se da i na ovoj instituciji ima onih koji se muče s dolaskom do diplome.


...Najteži faks u državi? Studenti zagrebačkog Prava jedva prolaze kolegije – tko je krivac?...


Facebook objava beogradskog grafičkog dizajnera Branka Gavrića ovih je dana pravi hit na internetu.


"Naša iscrpljena rođaka Sanja iz Opatije sa sinom na dodeli diplome koju je dobio za uporno, temeljno i strpljivo studiranje. Od desetak godina", napisao je Gavrić na Facebooku i dodao: "Šerujte, razgalite iscrpljene roditelje posvećenih studenata!".


Fotografija je snimljena ispred Pravnog fakulteta u Rijeci, a prikazuje majku i sina koji je, kako se čini, upravo diplomirao. Fotografija se ne bi nimalo razlikovala od svih ostalih fotografija koje u takvim prilikama ponosni diplomci i članovi obitelji fotografiraju otkad je studiranja i tehnologije koja im to omogućuje, da nema natpisa u rukama ponosne majke.


Kratko i jasno...foto: screenshot via Facebook@Branko Gavrić


>>>Ono kad ispit odgađaš 7 godina: Studenti otkrili koji je NAJTEŽI KOLEGIJ na njihovom fakultetu<<<


U svakom slučaju, vjerujemo da je roditeljima laknulo, a da je student napokon spreman za tržište rada.