Mojfaks.hr u Laganini

Dobra fora ili ponižavanje? Ovu objavu student-servisa morate vidjeti: Prikazali maturante kao pijanice... FOTO

Rijetko koja objava studentskih servisa izazove toliko pozornosti korisnika, ali i šire javnosti.

5. lipnja 2020 00:55
Dobra fora ili ponižavanje? Ovu objavu student-servisa morate vidjeti: Prikazali maturante kao pijanice... FOTO

Dobra fora ili ponižavanje? Ovu objavu student-servisa morate vidjeti: Prikazali maturante kao pijanice... FOTO Foto: MojFaks

Kako bi se bar malo osamostalili, veliki broj studenata koristi priliku obavljanja studentskih poslova. Najčešće to nisu poslovi u struci, ali dok se studira, bitno je stići i na faks i zaraditi nešto, tako da nekoliko sati rada tjedno predstavlja dobru opciju. Tu se studenti upoznaju sa studentskim servisima u mjestu studiranja. Na službenim stranicama student-servisi objavljuju oglase poslodavaca i tako djeluju kao posrednici između njih i studenata. I dok je pandemija koronavirusa znatno smanjila broj oglasa, s popuštanjem mjera i vraćanjem u normalu, počele su se osvježavati stranice studentskih servisa. 

S obzirom na objavu varaždinskog student servisa, u Varaždinu je potražnja za studentima koji će raditi tolika, da već rade na pridobivanju brucoša. Međutim, reklamna kampanja zasigurno će naići na oprečna mišljenja o tome je li prikladna ili nije. Ovaj student-servis često sa studentima komunicira putem zabavnih objava, ilustracija i memova, no posljednje objavljeni će zasigurno uzburkati mlade diljem zemlje. Naime, objavili su ilustraciju, karikaturu na kojoj su prikazana tri maturanta u alkoholiziranom stanju. 

Objavljuje Studentservis VaraždinUtorak, 2. lipnja 2020.

Jedan urinira po zidu, dugi leži na podu u nečemu što izgleda kao bljuvotina, dok djevojka sjedi na onesviještenome prijatelju i ispija pivo uz onomatopeju "hik" koju povezujemo s osobama u alkoholiziranom stanju. Uz ova tri maturanta nacrtan je i čovjek u odijelu s fasciklom i predstavlja sređenu, poslovnu osobu koja maturante pita: "Kakvi su vam planovi za budućnost?". U desnom uglu ističe se logo varaždinskog Student-servisa, iz čega se nameće zaključak da je budućnost upravo u njemu.

Hoće li maturanti ovu ilustraciju percipirati kao omalovažavajuću ili samo kao dobru foru, tek treba vidjeti.

Anja Zulić
foto: Studentservis Varaždin