V.K. u Laganini

Prvi dan 'planulo' 30 komada! Najveći zagrebački dom miriše na palačinke: Tavicama stručno barataju – dva studenta

Na Facebook grupama studentskih domova često se vide svakakve objave: od raznih studenata koji traže pomoć u prikupljanju odgovora za svoje ankete i diplomske radove, ponude alkohola ili kozmetike, pozivanje na događaje, pa sve do prodaje žetona, soba i odjeće.

21. svibnja 2021 16:05
Palačinke

Palačinke Foto: MojFaks

Jučer je na Facebook grupi Studentski dom "Stjepan Radić" – "Sava" osvanula nova ponuda! Profil Studentska Palačinka za sve studente peče zdrave palačinke od zobenih pahuljica koje su prikladne za sve, a vrše i dostavu unutar 10 minuta! Palačinke su bez glutena, dodatnih šećera i laktoze, stoga su pogodne i za osobe koje boluju od celijakije.


Iza ovog profila stoje dva cimera, brucoš ekonomije i student druge godine kineziologije, stanari ovog doma.


>>>Za njene 'bombice' čeka se u redu: Studentica Fabiana u domu peče brownije kojima nećete moći odoljeti! VIDEO<<<


"Baš neki dan smo došli na ideju kako bi mogli peći ove zdrave palačinke za ekipu iz doma. I onda smo evo jučer napravili stranicu na Facebooku i poslali objavu u grupu od Save", objašnjavaju nam. "Objava je odmah krenula skupljati lajkove i puno pozitivnih komentara. Mi smo sve pripremili za početak: sastojke, tanjure, aparaturu, ali nismo se nadali tolikom broju narudžba već prvi dan!", komentiraju nove kuharske nade za MojFaks.


Foto: screenshot via Facebook "studentski dom Stjepan Radić - Sava"


Prvi dan planulo čak 30 palačinki


Kako nam kažu, pripremili su 20 jednokratnih tanjura za početak, ali im to nije bilo dovoljno, jer su odmah prvi dan prodali oko 30-ak palačinki.


"Ostali smo pozitivno šokirani i svakako želimo nastaviti raditi u ovom tonu", komentirali su svoj novi biznis. Pošto im je odmah od prvog dana krenulo jako dobro, logično je bilo postaviti pitanje kako misle uskladiti svoje fakultetske obaveze i pravljenje palačinki. "Dobro pitanje. Bit će nezgodno malo, jer prijatelj neke dane radi, ali ja sam većinom slobodan tako da ću vjerojatno tražiti još neko pojačanje za ubuduće", kaže nam budući ekonomist kroz smijeh.


S obzirom na sve poslovne i fakultetske obaveze, zasad su se odlučili na fleksibilno radno vrijeme, ali uz napomenu da će "svi studenti na Savi biti na vrijeme obavješteni o svemu."


Spašavali dečke koji ne znaju kuhati, ali i liječili glad nakon izlazaka


Cijene palačinki su vrlo pristupačne te su već jučer uspjeli pokriti sve troškove sastojaka utrošenih u pečenje. "Nama je u cilju da ne podižemo cijene jer znamo kako je sad rijetko naći nešto zdravo, fino i od čega se možeš najesti po prihvatljivoj cijeni", komentirali su ovi dečki.


>>>Restoran Campus odsad maže za sve studente: Palačinke s Nutellom, Lino ladom i marmeladom za 2,5 kune<<<


"Jako je bilo zanimljivo i zabavno peći i dostavljati palačinke po domu. Spašavali smo neke momke s curama, a i liječili glad u izlascima. Baš nam je drago bilo vidjeti ekipu s osmjesima na licu", govore nam. Iako jednog cimera danas neće biti za tavom, drugi je pronašao dobru zamjenu i predvečer planiraju peći nove ture za sve gladne studente.