V.K. u Laganini

[VIDEO] Studentica medicine usred hokejaške utakmice članu ekipe dijagnosticirala tumor i spasila mu život

Zahvaljujući viralnosti na društvenim mrežama, doznalo se tko je mlada navijačica koja je spasila život članu tima hokejaškog kluba, a onda su zajedno sakupili novac kojime će joj platiti troškove školovanja na medicinskom fakultetu.

4. Siječnja 2022 13:22
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Sve je počelo 23. listopada na prvoj domaćoj hokejaškoj utakmici Seattle Kakena protiv Vancouver Canucksa. Brian "Red" Hamilton, menadžer Canucks odlazio je s klupe kada je mlada žena, koja je sjedila na tribinama u njegovoj blizini primijetila sumnjiv madež na stražnjem dijelu njegova vrata.


"Molim vas, posjetite liječnika"


Kako pišu na službenim stranicama Nacionalne hokejaške lige, gledateljica je Hamiltonu privukla pažnju nakon čega mu je pokazala poruku ispisanu na mobilnom telefonu: "Madež na vašem vratu potencijalno je opasan. Molim vas, posjetite liječnika."

Nadia Popovici je 22-godišnja studentica koja će od jeseni studirati medicinu. 2019. godine završila je preddiplomski studij na Sveučilištu u Washingtonu, a sada je postala poznata kao "djevojka koja je jednom porukom spasila život Hamiltonu".


>>>Profesor na fora način dokazao da studenti ne čitaju silabuse: Evo kako su ostali bez prilike da zgrabe 350 kuna<<<


"Osjećao sam se loše u tom trenutku jer sam odlazio s klupe, a ona je stavila mobitel na staklo i pisalo je da mi je madež na vratu rak. I to me nakratko prestrašilo", prisjeća se Hamilton za Associated Press.


"Nekako sam samo slegnuo ramenima i nastavio dalje. Moja prva reakcija kad sam saznao, bila je ta da se osjećam loše jer joj nisam posvetio ni dio dana. Sada sam uzbuđen jer ona mora znati da je bila u pravu", kazao je.


Pronašli studenticu za samo sat vremena


Društvene mreže i viralnost mogu puno toga napraviti, a u to su i vjerovali Canucksi koji su objavili Hamiltonovo pismo u kojemu je prepričao što se dogodilo na toj utakmici, zahvalio se navijačici te napisao da ju želi upoznati.


Samo kojih sat vremena nakon objave njegovog pisma na društvenim mrežama, timovi oba kluba su, zajedno s obožavateljima krenuli u potragu za navijačicom i uspjeli su je pronaći na "radnom mjestu" na kojem je volontirala na samu Staru godinu: na kriznoj liniji za osobe koje razmišljaju o suicidu.


Sljedeće subote, Krakeni su opet igrali, a mlada studentica je tada upoznala osobu kojoj je spasila život, a izazvala je i ovacije cijelog stadiona.


Timovi se ujedini kako bi joj dali zajedničku nagradu: 10 tisuća dolara


"Činjenica je da sam ga pogledala u oči i čula što se sve dogodilo iz njegove perspektive", kazala je Popovici. "Zamislite kako je to neugodno kad ste na poslu i netko vas pogleda i kaže: 'Morate k liječniku'. To nije ono što itko želi čuti. Dakle, to što ga sada vidim i razgovaram i s njim i njegovom obitelji na koju je iznimno utjecalo sve ovo znači mi puno", komentirala je mlada studentica.


Krakeni su njenu priču obajvili i na stadionu uz velike ovacije usred prvog dijela utakmice, a tada su i najavili kako će oba tima, i Krakeni i Canucksi dati mladoj studentici 10 tisuća dolara kako bi joj pomogli u plaćanju troškova studija.



>>>Tinejdžeri otkrili kako 'prevariti' kovid-test: Zbog viralnih videa na TikToku, 400 tisuća učenika izostalo s nastave<<<


"Kako je ona to vidjela, i dalje mi nije jasno", kazao je Hamilton. "Madež nije velik. Uz to, imao sam veliku jaknu i nosio sam radio na stražnjem dijelu jakne", pojašnjava. Popovici je kazala kako je dulje vremena volontirala u bolnicama, među ostalima i na onkologiji. "Vidjela sam njegov madež i pomislila: 'Wow, ovo je školski primjer melanoma'", kazala je studentica.


Da je ignorirao još koju godinu, madež bi bio opasan po život


Hamilton je nakon povratka s utakmice zamolio suprugu da pogleda madež, a nakon toga se obratio i službenom liječniku sportskog tima. S obzirom na to da je madež bio neobičnog oblika, ubrzo je napravio i biopsiju istog. Uskoro su stigli i rezultati koji su pokazali kako su kancerogene stanice u madežu, ali samo na vanjskom dijelu kože, koju je Hamilton odmah dao ukloniti.


Nakon operacije, testovi za kancerogene stanice bili su negativni. "Bio je zahvaćen samo vanjski dio kože", kazao je Hamilton i napomenuo kako su mu doktori napomenuli da je madež mogao biti opasan po život, da ga je ignorirao još nekoliko godina. "Kancerogene stanice nisu stigle do drugog sloja kože zato jer smo ih uočili rano", kaže.


izvor: apnews.com

Još vijesti