V.K. u Laganini

Poklanja sve što joj je dao BIVŠI – uključujući lubrikant: 'Meni više ništa ne znači, a druge će možda usrećiti'

Prekidi nikome ne padaju lako, bez obzira jeste li ostavljeni ili onaj koji ostavlja. No, dosad se još nismo susreli s 'eko pogledom' na dijeljenje i recikliranje uspomena u obliku poklona kojeste dobili od bivšeg partnera ili partnerice.

30. lipnja 2021 17:06
pokloni

pokloni Foto: MojFaks

Ako osoba posveti svoje vrijeme i pažnju drugoj osobi, zasigurno prekid nije lak. Nakon njega ostaju fotografije, uspomene, zajednički planovi i nadanja koja "padaju u vodu". Kako bi nam bilo lakše, s vremenom te stvari pospremimo u neke kutije i ladice kako ih ne bismo gledali i kako nas ne bi podsjećale na osobu koja nas je povrijedila. No, nakon što vrijeme učini svoje i "odbolujemo" prekid, većina nas izvadi te stvari iz svojih skrovišta i baci ih u smeće jer nam više ništa ne predstavljaju niti nam znače kao nekada.


No, ima i drugih načina. Primjerice onaj bivše studentice sociologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Mirte Krsnik koja ovakve uspomene na okončanu vezu dijeli dalje, onima kojima bi možda dobro došle. U popularnoj je studentskoj grupi objavila fotografiju uspomena koje dijeli dalje, uz simpatični poziv svim "zaboravnim" studentima.


pokloni pokloni Foto: MojFaks

Samo zato jer su njoj izgubile značenje, ne znači da drugima ne mogu koristiti! / Foto: M.K., privatna arhiva, objavljeno uz dozvolu


"Dečko/cura vam ima rođendan, a vi ste mu/joj zaboravili kupiti poklon? Godišnjica? Mlađi braco/seka očekuje igračkicu?  Say no more i posluži se stvarima koji je moj bivši poklonio meni! Prošlost stoji iza, a nekome mogu poslužiti.  P.S. imate i mini LELO lubrikant kad je hića. Peace", napisala je ova duhovita bivša studentica s napomenom o lokaciji kuhinje u kojoj se ove stvari mogu naći. Stupili smo u kontakt s ovom studenticom kako bismo ju upitali kako to da je ipak odlučila darovati stvari, a ne ih baciti kako to ipak napravi većina nakon prekida veze.


>>>Pukla ljubav, kupila kliješta: Proputovala skoro 10 tisuća kilometara da uništi lokot ljubavi koji je zakačila s bivšim<<<


Upoznali se na faksu, on joj je bio demonstrator i ljubav je procvjetala


Kako nam kaže, prekid datira još u 2019. godinu. Bili su zajedno dvije godine, otkad je stigla na faks na kojemu su se i upoznali jer je on tada bio demonstrator. "Moj je bivši prekinuo sa mnom prije kraja 2019. godine i taman prije cijele pandemije. Tada još nisam bila spremna baciti te stvari ili ih dati nekome, već su stajala negdje sa strane, zabačene u ormaru da mi nisu pred nosom. Ali i dalje nisam bila spremna odvojiti se od njih", priča nam Mirta koja najesen seli u Amsterdam u kojemu je upisala diplomski.


>>>[VIDEO] Viralni trend srodnih duša s TikToka otkriva jeste li pronašli ljubav svog života – u samo par koraka<<<


Nakon što je morala odseliti iz doma zbog "lockdowna", većinu svoje studentske "pokretne imovine" ostavila je kod prijatelja u stanu u Zagrebu. "Nakon što je nastupila pandemija i lockdown, tada sam još živjela u domu na Cvjetnom i morala sam odseliti kući. Ostavila sam sve svoje stvari kod prijatelja koji živi u Zagrebu, pa tako i vrećicu s tim stvarima i to je stajalo kod njega sve do početka ove akademske godine", kaže za MojFaks.


pokloni pokloni Foto: MojFaks

Ako nije već razgrabljeno, svoje poklone možete ponaći u kuhinji na Šari... / Foto: M.K./ privatna arhiva, objavljeno uz dozvolu


"Samo zato što meni više nisu, možda će nekome drugome biti simbolične"


S vremenom je shvatila i prihvatila da je vrijeme da krene dalje. Trenutno je sretna, u novoj vezi, pa je odlučila riješiti se te vrećice uspomena.  "Kada sam ponovno uzela sve te stvari od prijatelja dok sam natrag selila u dom, prvo sam sve svoje stvari posložila u sobi. No, stvari iz te moje bivše veze su i dalje stajale u vrećici, negdje zabačene iza. No, danas sam se napokon iselila iz doma i kako sam bacala stvari koje su bile višak, naišla sam i na tu vrećicu", prepričava nam. "Trenutno sam u novoj vezi, i ove mi stvari više ne trebaju niti ih želim uz sebe", kaže iskreno.


Pisma i druge osobne stvari je bacila, no smatra da je ostatak ponovo upotrebljiv i da nekom drugom može također postati značajan i simoboličan. "Odlučila sam ih pokloniti jer mi je bilo žao baciti te stvari. Naime, pobacala sam neke čestitke i neka pisma, poruke jer mi ne služe ničemu, a ne bi poslužili nikome ni da ih poklonim. No tu su se našle stvari s etiketom još uvijek, koje su dosta simbolične pa sam mislila da bi mogle nekome drugome postati simbolične, pošto meni više nisu. Voljela bih da u tim stvarima netko vidi sreću i radost. Nisam to htjela baciti jer ne želim to percipirati kao nešto negativno, već se samo nadam kako će ipak poslužiti u dobru svrhu, da razvesele nečijeg partnera ili brata ili sestru", pojašnjava pragmatično.


Među stvarima se našao i lubrikant koji Mirta također srdačno poklanja jer kako kaže, "ima svoju tubicu pa možda usreći i nekog drugog", kaže nam za kraj kroz smijeh.

Još vijesti