V.K. u Laganini

[VIDEO] Zagrebačka studentica snimila svoj faks nakon potresa i postala hit na TikToku: 'Ti stvarno živiš na rubu'

Nakon razornih poresa koji su pogodili središnju Hrvatsku, oštećeno je više od stotinjak zgrada Sveučilišta u Zagrebu, a među njima i zgrada Arhitektonskog, Geodetskog i Građevinskog fakulteta.

20. Siječnja 2022 12:01
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Trend "Stvari koje u kući/na faksu/u sobi jednostavno imaju smisla" popularan je trend na TikToku u kojemu kreatori videa pokazuju razne stvari u prostorijama koje snimaju, a koje samo za njih imaju smisla. Osim videa koji pokazuju kino-dvorane u kućama, krevete u zidovima i slično, jedna je studentica Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu snimila "što ima smisla na njenom faksu".


Nakon razornih potresa koji su pogodili Hrvatsku, nekoliko je zgrada Sveučilišta u Zagrebu oštećeno i još uvijek čeka svoju sanaciju, među kojima je i zgrada Arhitektonskog fakulteta.
Nedavno smo pisali o tome kako će upravo njih, uz Geodetski i Građevinski fakultet seliti u sjevernu zgradu Dinamovog stadiona, barem privremeno dok se njihov fakultet ne sanira.


>>>3000 studenata seli na stadion Maksimir: 3 zagrebačka fakulteta premještaju na novu lokaciju – evo i kada<<<


"Stvari na mom faksu (arhitektura) that just make sense", piše na videu kojem u opisu stoji "prije nego nas presele na Maksimir".


Među nekoliko scena koje je prikazala, tu su se pronašli njihovi "aesthetic" toaleti koji, prema njenim riječima, nažalost smrde, da bi nakon toga uslijedile scene pukotina od potresa. Na jednim se scenama našalila jer je nadodala opis da je to "izložba pukotina". Zadnje je pokazala i dobru stvar njihovog fakulteta, a to je predivan pogled na grad.


>>>U potresu stradalo čak 20 fakulteta: Ovako danas izgledaju Ekonomija, Medicina, Pravo, FFZG, PMF... FOTO<<<


Njezin je video dosad prikupio 6,5 tisuća lajkova dok je pregledan skoro 73 tisuće puta.


"Građevinski fakultet na Maksimiru je isto kao udruga za zaštitu životinja u mesnici", našalio se netko u komentarima. "Građevinski u Osijeku je zgrada stara punih 6 godina i prokišnjava", dodala je ova djevojka komentar na tamošnju situaciju, na što su drugi kazali da to "život imitira umjetnost".


"Jesi ti to išla dolje liftom? Jesi ti normalna? Ti stvarno živiš na rubu", komentirao je pak netko scene lifta, na što je autorica videa kazala kako je spojila dva videa snimljena u različito vrijeme. "Ne brini, ne želim riskirati svoj život više od jednom dnevno", odgovorila je.


Osim toga, netko ju je upitao i je li sigurno u toj zgradi s obzirom na pukotine. "Je, mislim da nosiva konstrukcija nije oštećena, ali mogućnost da ti padne komad žbuke na glavu is low, but never zero", kazala je.




>>>Predavanja u kinu? Studenti ovog fakulteta ove bi godine mogli 'preseliti' u CineStar<<<


Podsjetimo, nakon devastirajućeg potresa u ožujku koji je snažno pogodio Zagreb i okolicu, a zatim i prosinačkih, razornih potresa na području Petrinje, oštećeno je čak 113 zgrada fakulteta i akademija u Zagrebu, zgrada Učiteljskog fakulteta u Petrinji i Metalurškog fakulteta u Sisku, među ostalima.


Od zagrebačkih zgrada, snažno su oštećene zgrade Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, zgrada Arhitektonskog, Geodetskog i Građevinskog fakulteta, koje uskoro sele na Maksimir, te prostorije Pravnog fakulteta, zbog čega studenti predavanja zasad slušaju u zamjenskom prostoru Branimir centra, u kino-dvoranama multipleksa CineStar.

Još vijesti