V.K. u Laganini

Studentice skoro zapalile stan jer nisu znale da za kuhanje tjestenine trebaju vodu

Bez obzira na vrstu tjestenine koju ćete pripremiti, ključna stvari za kuhanje je - voda. Ovo je promaknulo studenticama na razmjeni...

26. Siječnja 2022 17:55
Špagete, gori, tjestetnina

Špagete, gori, tjestetnina Foto: Screenshot

Ako se studenti odluče na studij u drugoj državi zasigurno će se teže asimilirati usred novog okruženja, jezika i kulture, kuhinje i običaja, a kad u procesu "ganjanja" diplome odete na drugi kontinent, izazov može postati još zahtjevniji. Unatoč tome, neke su svakodnevne aktivnosti jednake bez obzira gdje ih na svijetu upražnjavate, poput pripremanja tjestenine.

Kada studenti tek započinju svoju "kulinarsku avanturu" većinom recepte traže na internetu, gledaju videe procesa kuhanja ili pak zovu mamu, baku ili prijatelje da s njima podijele omiljene recepte. No, tri američke studentice na razmjeni studenata u talijanskome gradu Firenci, odlučile su potpuno samostalno pripremiti tradicionalni obrok ove zemlje.


>>>Za ljubitelje špageta: Evo što će vam se dogodi ako jedete tjesteninu triput tjedno<<<


Italija je poznata po vinima, nogometu, antičkoj povijesti, umjetninama i arhitektonskim dostignućima, maslinovom ulju, Vespama i visokoj modi, ali poseban dio njihove kulture i tradicije jest i tjestenina.


Prema 9GAG-u koji se poziva na lokalne talijanske novina La Nazione, 20-godišnje studentice su jedan dan odlučile kupiti tjesteninu kako bi je mogle pripremiti u svom stanu u centru Firence. No, očito su smatrale da je kuhanje tjestenine samorazumljiv proces, stoga su ignorirale upute dostupne čak i na ambalaži u kojoj su tjesteninu i kupile. Suhu tjesteninu stavile su u prazan lonac i upalile plamenik.


S obzirom da su odabrale špagete, koje su virile preko ruba lonca u kojemu su se "kuhale", nije dugo trebalo da se suha tjestenina zapali. Osim što nisu znale pripremiti špagete, nisu znale ni da tjestenina može gorjeti, pa su u strahu pozvale vatrogasce.


>>>Omiljeno jelo studenata može biti opasno po život: Student umro nakon što je pojeo tjesteninu 'staru' samo pet dana<<<


Vatrogasci su stigli u njihov stan i ugasili požar prije nego se razbuktao, a ubrzo je stigla je i policija. Studentice su kasnije ispričale kako nisu znale da je potrebno tjesteninu staviti u vodu. Kako se nemili događaj odigrao u zemlji u cijelome svijetu poznatoj po tjestenini, nije dugo trebalo da vijest o ovom događaju postane viralna, pa je poznati talijanski chef Fabio Picchi američkim studenticama odlučio pokloniti nekoliko besplatnih sati poduke o tome kako se ispravno i sigurno kuha tjestenina.


"Kao generacija i kao Firentinac, osjećam se krivim. Osjećam da je u ovom gradu došlo do snažnog komunikacijskog deficita. Što smo prenijeli ovim djevojkama koje su ovdje došle studirati i pokušale napraviti najtipičnije jelo naše gastronomske kulture? Nemamo se čemu smijati, nije to smiješno. Odlučio sam im pokloniti četiri sata besplatnog tečaja kuhanja talijanske hrane, a pozivamo ih i na ručak u moj restoran", kazao je chef za La Nazione.


Iako je priča iz 2018. godine, opet je privukla pažnju nedavnom objavom na popularnom 9GAG-u te je pritom nasmijala tisuće ljudi."Postale su državni neprijatelji", "Talijani će ih odmah deportirati", "Samo Amerikanci", "Upravo zato Amerikanci moraju imati VISU, zbog dobrobiti Europljana", "Mario i Luigi vas se odriču", samo su neki od tisuće komentara ispod ove objave.


Za svaki slučaj, evo recepta kako se priprema tjestenina:izvor: 9gag.com

Još vijesti