L.B. u Laganini

Studentice odlučile: Ovako izgleda muško tijelo najprivlačnije ženama – jeste li iznenađeni?

Možda i nije bilo potrebno provesti znanstveno istraživanje da se uvjerimo u ovo, no, kad su rezultati već tu… Ovo je najprivlačniji tip muškoga tijela, barem što se studentske populacije tiče.

8. rujna 2021 13:03
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Nismo sigurni koliko će se ovo svidjeti onima koji nisu ljubitelji vježbanja i teretane, no svakako će doći kao dodatni poticaj da nastave sa svojim navikama, onima koji dane provode u teretani i paze na prehranu.


>>>Lito ide mala, a još imaš sala? Studentica Martina otkriva kako do zategnutog tijela prije šetnje po plaži<<<


Znanstvenici su zamolili studente sa državnog Sveučilišta Oklahoma i australskog Sveučilišta Griffith, jednako djevojke i mladiće, u ranim dvadesetima da ocijene privlačnost muškaraca ocjenama od jedan do sedam.


Svi muškarci bili su studenti


Studentima su pokazali fotografije gotovo 200 muškaraca, golih do pasa. U fokusu je bilo tijelo, dok je lice bilo zamućeno filterom. Svi su muškarci pohađali Sveučilište u Kaliforniji: 60 mladića su "izvukli" iz teretane dok je preostalih 130 vježbalo tjelesni. Svih 160 žena koje su sudjelovale u istraživanju preferiralo je najsnažnije i najmišićavije među njima, piše u rezultatima istraživanja objavljenjima u Sažecima objavljenih publikacija Kraljevskog društva B.


Teretana se ipak isplati?! foto: ozrimoz via Shutterstock


Autor studije, Aaron Lukaszewski, i sam je potvrdio ono što smo već znali. "Pa, naravno! Žene najsnažnije muškarce smatraju najprivlačnijima, zašto je to znanost?", komentirao je i dodao da nijedna žena nije odabrala mladića koji je izgledao slabije i manje razvijeno.


>>>I studenti komentiraju fotku Jandrokovića u kupaćim gaćicama: 'Takav look samo ako izbjegavaš brzu menzu plus jedan benč dnevno'<<<


Znanstvenici su postavili hipotezu da su snažna tijela već tradicionalno indikator zdravlja i sposobnosti muškarca da preživi i brine za sebe. U suvremenom svijetu, ovo možemo primijeniti na poslovni uspjeh i sposobnost da brine o i zaštiti obitelj.

No, autori studije napominju da se rezultatima ne bi trebalo generalizirati jer su ispitnici bili isključivo studenti, kako žene tako i muškarci. Rezultati bi mogli varirati ovisno o kulturnim razlikama i kvalitetama koje cijene žene drugačije dobi.


izvor: thehealthy.com

Još vijesti