Mojfaks.hr u Laganini

Najgori potez ikada? Studentica zbog korone ostala bez oca: Evo što joj je poručio profesor kojem je dugovala seminar

Pandemija koronavirusa diljem svijeta izmijenila je svakodnevni način funkcioniranja.

20. svibnja 2020 18:16
Najgori potez ikada? Studentica zbog korone ostala bez oca: Evo što joj je poručio profesor kojem je dugovala seminar

Najgori potez ikada? Studentica zbog korone ostala bez oca: Evo što joj je poručio profesor kojem je dugovala seminar Foto: MojFaks

Kao što je slučaj u Hrvatskoj, tako su i ostala sveučilišta u Europi i ona u SAD-u studente poslali kućama. Uslijed novonastale situacije, studentski kampusi su se ispraznili kako bi se spriječilo širenje koronavirusa, a online predavanja prate se iz sigurnosti vlastitog doma. 


...Još samo 40 minuta do kraja...11 misli koje ti prođu kroz glavu za vrijeme online predavanja...


Jedna korisnica Twittera, Saige (@saigedara), požalila se na situaciju u kojoj se našla kao studentica Sveučilišta u Marylandu. Na svom profilu objavila je niz tvitova u kojima  se žali na odgovor profesora, nakon što mu je saopćila da joj je otac preminuo zbog posljedica koronavirusa i zamolila za odgodu od par dana za predaju rada. Kako je podijelila na svom profilu, profesor je savjetovao da usprkos smrtnom slučaju bliskog člana porodice – pokuša svoj zadatak obaviti na vrijeme, kao i svi ostali studenti. 


U sljedećem tvitu, Saige je objavila da je profesor ohrabrivao da prisustvuje Zoom predavanju na dan sahrane njezina oca. Situacija s pandemijom koronavirusa, izmijenila je i dosadašnje obrasce rada na fakultetima ali i osobnu svakodnevicu svim ljudima. 

...Pripremite paketić maramica! Pogledajte kako se LEGENDA među profesorima oprostio od svoje \'korona-generacije\' maturanata....


Tvit ove studentice privukao je veliku pažnju jer postavlja pitanje kako "normalno" živjeti u svijetu koji se trenutno mijenja iz dana u dan, ali i pitanje koliko smo zapravo empatični i možemo li prihvatiti da svaki pojedinac ima svoj način nošenja s posljedicama koronavirusa. 

...Na četiri šape dojurio do diplome! Ovaj labrador stigao čak do počasnog doktorata: Evo čime ga je zaslužio...


I dok su predavanja i ispit jako važni u studentskom život, nikako ne bi smjeli biti važniji od posljednjeg pozdrava s voljenom osobom. A vrijeme koje treba svakoj osobi da preboli gubitak i način na koji će se nositi, trebalo bi upravo njoj biti ostavljeno na izbor. 

A.Z.
foto:Shutterstock By GaudiLab

Još vijesti