V.K. u Laganini

'Tečaj za muškarce' hit među studentima: Uče peglati i kako živjeti bez mame

Tečaj je nastao iz šale, no, zasigurno svi poznajemo nekoga kome bi ovaj tečaj dobro došao. No, ima i onih koje je ova šala uvrijedila.

22. rujna 2021 16:10
Tečaj za muškarce

Tečaj za muškarce Foto: Shutterstock

Iako postoje znanstveni dokazi da muškarci kasnije sazrijevaju od žena, često se mogu čuti fraze poput "maminog sina" ili "tatine kćeri". Također, često se dogodi kako upravo takve osobe zaglibe u velikim problemima, jednom kad isele iz obiteljskog gnijezda.


Ponukan neznanjem muškaraca, ali i stereotipima o mladim muškim osobama, jedan je student iz šale u Facebook grupi studentskog doma "Stjepan Radić" objavio kako organizira tečaj za muškarce i da su upisi u tijeku.


tečaj za muškarce tečaj za muškarce Foto: Screenshot

Ima praktičnog rada i učenja teorije! / Foto: screenshot via Facebook@"Studenstki dom Stjepan Radić - Sava"


S obzirom na njegove urnebesne probrane teme i sate, ova se objava očito jako svidjela studentima, stoga je u samo jedan dan ovu objavu "lajkalo" skoro 2 tisuće studenata, a prikupila je oko 140 komentara. On je tečaj podijelio na četiri semestra, u kojima ima dosta praktičnog rada, a praksu posljednjeg semestra im vodi jedinstveni David Copperfield!


Nastava je u predviđena kroz četiri semestra


Kako stoji u objavi, u prvom semestru muškarci imaju 2 tisuće sati kako bi naučili kako živjeti bez mame, imaju 350 sati učenja o tome "Kako žena nije moja mama" i za kraj semestra predviđeno je 500 sati utrošiti u učenje "Kako shvatiti da je nogomet samo sport".


>>>Ljuti se na mamu jer mu je dala pola milijuna kuna za rođendan: 'Sramotno, zbog roditelja sam razmažen'<<<


U drugom semestru muškarci bi potrošili oko 1300 sati na učenje, od čeka najveći broj sati odlazi na edukacije kako "Ne pričati gluposti kada moja žena ima goste" sa predviđenih 500 sati i "Kako prevladati sindrom daljinskog upravljača" za 50 sati više.


Tko želi znati više ima i bonus predavanja s oko 100 sati učenja uz praktičan rad "Kako ne urinirati oko WC školjke" i "Kako preživjeti prehladu bez drame" također 100 sati.


Osim urnebesnih naziva predavanja i broja sati koji se posvećuju određenoj temi, student se potrudio i napravio popis tema za diskusiju koje bi se mogle potaknuti za vrijeme "Tečaja za muškarce", no, kako piše, "s obzirom na kompleksnost tema, u grupi maksimalno može sudjelovati do osam kandidata."


Tečaj za muškarce Tečaj za muškarce Foto: Screenshot

Ako je nešto u ladici, ne pita se "U kojoj?" / Foto: screenshot via Facebook@"Studenstki dom Stjepan Radić - Sava"


"Kuhanje i iznošenje smeća NE izaziva impotenciju"


Teme za diskusiju su razne, no sve se odnose većinom na stvari koje bi svaka mlada osoba, u teoriji, morala znati. "Peglanje - od veš mašine do ormara... taj misteriozan proces", naziv je samo jedne od tema. Među ostalima, urnebesne su još i tema 4: "Posljednja znanstvena otkrića: kuhanje i odnošenje smeća NE izaziva impotenciju",  tema 5: "Iako si u braku s njom, smiješ joj kupiti cvijeće", u kojoj se diskusiji planira i razgovor s psihijatrom.


>>>Studentice odlučile: Ovako izgleda muško tijelo najprivlačnije ženama – jeste li iznenađeni?<<<


Gdje raste WC papir?


Teme 6, 7 i 9 odnose se na prostorije kupaonice. "Papir za WC - izraste li papir sam na držaču za papir?", "Kako spustiti poklopac daske za WC - korak po korak (video prezentacija s Harvarda)" i tema 9: "Osnovna razlika između koša za prljavi veš i poda", a za ovu je temu predviđen laboratorijski eksperiment.

Na posljednjoj temi za diskusiju, student je predvidio grandioznog gosta predavača Davida Copperfielda koji bi muškarcima s tečaja vodio praksu urnebesnog naziva, a možda bi i odgovorio na vječno pitanje koje se i nalazi u imenu teme: "Može li tanjur nakon jela sam preletjeti do sudopera?"


Tečaj za muškarce Tečaj za muškarce Foto: Screenshot

Foto: screenshot via Facebook@"Studenstki dom Stjepan Radić - Sava"


>>>Koji kralj: Student traži curu, Hercegovku ili Dalmatinku, 'Ako može da nije plavuša, te su najluđe'<<<


Teča za muškarce Teča za muškarce Foto: Screenshot

Neki misle da bi ovaj tečaj svakako bio koristan / Foto: screenshot via Facebook@"Studenstki dom Stjepan Radić - Sava"


Iako je ova objava tek postavljena jučer navečer, komentari se i dalje gomilaju, a našlo se i nekoliko muških studenata koji su bili uvrijeđeni ovim "tečajem", dok je studenticama ovo bilo urnebesno.


Tečaj za muškarce Tečaj za muškarce Foto: Screenshot

Neki su se uvrijedili, a neki smatraju muškarce koji znaju sve s popisa - papučarima? / Foto: screenshot via Facebook@"Studenstki dom Stjepan Radić - Sava"


Razgovarali smo kratko i s autorom ove objave, koji nam kaže kako je do sad već imao nekoliko "viralnih" objava na ovoj grupi. Očekivao je ovakve reakcije i komentare čim je postavo objavu. Upitali smo ga kako komentira i ove negativne komentare koji mu pristižu. "A ima negativnih jer se neki muški nađu uvrijeđeni. 'Kao, pa oprao sam suđe par puta, kaj nas tu prozivaš'", kaže za MojFaks. "A da nema žena ne bi dvije iste čarape našli", šali se. Također, rekao nam je da misli da bi "dečkima to dobro došlo"


Tečaj za muškarce Tečaj za muškarce Foto: Screenshot

Foto: screenshot via Facebook@"Studenstki dom Stjepan Radić - Sava"

>>>Studentica zaprosila svog dečka, doživjela masovno vrijeđanje: 'Ovo je posao za dečke!'<<<

tečaj za muškarce tečaj za muškarce Foto: Screenshot

I dok se muški studenti vrijeđaju na ovu objavu, djevojke ju smatraju urnebesnom /
Foto: screenshot via Facebook@"Studenstki dom Stjepan Radić - Sava"


tečaj za muškarce tečaj za muškarce Foto: Screenshot

Neki su ovu šalu shvatli kako i je - samo šala / Foto: screenshot via Facebook@"Studenstki dom Stjepan Radić - Sava"

tečaj za muškarce tečaj za muškarce Foto: Screenshot

"Predbračni tečaj", kaže studentica / Foto: screenshot via Facebook@"Studenstki dom Stjepan Radić - Sava"