Mojfaks.hr u Laganini

Tko još brine o ć i č? Student dobio odgovor 'tete iz referade' – pravopis 'službene komunikacije' će vas iznenaditi

Anegdote o nezainteresiranim ili neformalnim mailovima kojima na vaše litanije i pokušaje akademskog pisma odgovaraju profesori već su postali dio folklora studentskog života, ali jedno je mail završiti s 'bok' ili 'živjeli', a drugo 'ukrasiti' ga hrpom pravopisnih pogrešaka.

9. rujna 2020 13:41
Tko još brine o ć i č? Student dobio odgovor 'tete iz referade' – pravopis 'službene komunikacije' će vas iznenaditi

Tko još brine o ć i č? Student dobio odgovor 'tete iz referade' – pravopis 'službene komunikacije' će vas iznenaditi Foto: MojFaks

Jedan student susreo se upravo sa ovakvom situacijom. Kako piše Index.hr, javio se referadi fakulteta na kojemu studira u nadi da će mu zaposlenici pomoći odgovoriti na nekoliko pitanja tehničke prirode. Odgovor "tete iz referade" je stigao, ali uz neočekivane pravopisne pogreške.

...Referada naša žalosti: Studenti nam ispričali kako su im odlasci u referadu zagorčali studiranje...


foto: Facebook via Index.hr

...Uvijek će vam faliti BAREM JEDAN papir! Naučite ove zakone koji vrijede u svakoj referadi i sačuvajte živce...


Osim što student nije siguran hoće li ponavljati godinu ili ne, dodatna nemotivirajuća okolnost ona je što mu osoba zaposlena na fakultetu odgovara uz neispravna korištenja č i ć i -ije i -je, a ni prva rečenica nema baš mnogo smisla. Za pretpostaviti je da je odgovor pisan u brzini, a je li pomogao nesretnome studentu, teško je reći.

...FER, PMF, Medicina... Studenti otkrili na kojim fakultetima rade NAJBOLJE tete u referadi...


L.B./foto: arhiva/nsp-muprh.eu