V.K. u Laganini

[FOTO] Lude sedamdesete: Sa 9000 kuna jednosoban studentski stan pretvorila u retro oazu

Retro se u posljednjih nekoliko sezona vratio na velika vrata: bilo u uređivanju interijera ili pak mode pistama i ulicama.

3. veljače 2022 17:08
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Dizajniranje interijera jednosobnih stanova zaasigurno je pravi pothvat: osim što sve mora biti funkcionalno s obzirom na veličinu prostora, svaki bi stanar htio i da mu je u vlastitim kvadratima ugodno i lijepo.


Studentica socijalnog rada Isabella Bondo, postala je popularna na društvenim mrežama, a potom i u medijima zbog svojeg talenta uređivanja i dizajniranja interijera.


Foto: screenshot via Instagram@isabellabondo


Kao velika obožavateljica retro stila, Isabella je imala zadatak da na studentskom budžetu pretvoriti svoj jednosobni sivi stan u oazu 70-ih godina prošloga stoljeća. 24-godišnjakinja iz Odense u Danskoj oslanjala se na Facebook marketplace i Instagram kako bi peonašla što jeftinije, ali zanimljive komade namještaja.


>>>[FOTO] Odustali od života u studentskom domu: Stanuju u fora kombiju i štede tisuće kuna<<<


"Kad sam tek uselila u svoj stan, već sam imala viziju kako bih htjela da izgleda jer sam mrzila tadašnji sivi tepih i bijele zidove", kazala je za Metro. "Počela sam pratiti puno profila na Instagramu i Pinterestu za dodatnu inspiraciju", kaže studentica.


Isabella je svoj stan uređivala pet mjeseci, a osim na društvenim mrežama, često je namještaj tražila i po buvljacima. "Jako volim namještaj od bambusa", objašnjava studentica. "Zamišljam da je većina kuća bila baš tako uređena tijekom 60-ih i 70-ih godina", prenosi Metro.


>>>[FOTO] Naj (ne)urednije sobe na Savi: Tapete striptizete, lampice, stolice na prozorima... <<<


"Kupila sam blagavaonski stol od bambusa za 45 funti (oko 400 kuna) i pronašla stolice koje pašu uz stol za 160 funti (oko 1400 kuna) na Marketplaceu. Pronašla sam i lampu u obliku tulipana na jednom Instagram profilu za 200 funti (oko 1800 kuna), koji je bio najskuplja stvar pri renovaciji, ali je jako lijep i osvijetljava cijeli prostor'", kazala je.


Svojim dizajnom pokazala je da za odličan efekt nisu nužno potrebne velike strukturne promjene prostora.


"Jedan od najdražih komada mi je narančasti 'svemirski' regal ispod televizora za pohranjivanje ploča i ostalih sitnica, a koštao je oko 115 funti (oko tisuću kuna). Uz to, kupila sam kantu žute i narančaste boje kako bih napravila istaknuti zid u svojoj spavaćoj sobi i jedan u dnevnom boravku, a to me koštalo oko 40 funti (360 kuna)", kazala je ponosno studentica.


I mačke pašu u stil / Foto: screenshot via Instagram@isabellabondo

Uz spomenuto, Isabella je sa zadovoljstvom kazala i kako je uspjela pronaći "tematske" zidne biljke za samo 4 funte (35 kuna), dva tepiha za stotinjak funti (oko 900 kuna) i narančasti kauč za 250 funti (nešto iznad 2000 kuna).


>>>Prva hrvatska šaptačica cvijeću: Lucija s Agronomije dolazi u vaš stan i brine za vaše 'zelenje'<<<


Sve je puno biljaka / Foto: screenshot via Instagram@isabellabondo


Osim toga, studentica je dekorativnim cvjetnim printevima i slikama mačaka ukrasila svijetle zidove. "Ove boje stvaraju nevjerojatan prozračan i svijetao prostor koji mi se sviđa", ponosna je studentica.


"Dodala sam i puno biljaka u prostor, što mu daje tu svježinu i čini prostor mirišljavim. Imam i dvije mačke koje se odlično uklapaju u prostor jer su obje narančaste, mnogi ljude misle kako sam ih kupila da bi se i one uklopile u dekor", kaže studentica za kraj.  


izvor: metro.co.uk

Još vijesti