Mojfaks.hr u Laganini

Netko sluša mjuzu, a netko maže lice krastavcima: Ovo su svi tipovi studenata na online predavanjima – imamo i tebe! VIDEO

Online nastava već godinu dana zadaje muku studentima, a pita li itko kako je i profesorima?

1. veljače 2021 13:45
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Nekada nam je mogućnost slušanja predavanja iz udobnosti kreveta bila neostvarena želja, a spletom virusnih okolnosti kada smo to i dobili – ipak bismo rado po kiši hodali do zgrade fakulteta. I sjeli u prvi birc.


...'Da ja pišem bilješke 4 sata i onda ti ih serviram uz kavu? Nema šanse...' Škrtica, patnica, anđeo čuvar: Urnebesni tipovi studenata na fakultetima VIDEO...


Šalu na stranu, nakon nekoliko mjeseci provedenih bez kolega i profesora uživo, uz praćenje nastave na ekranima laptopa, mnogi priželjkuju povratak u "dobra stara vremena" i predavaonice. Studenti se žale na malo vremena na kolokvijima i online ispitima, lošu kvalitetu aktualnih predavanja kojima je kvaliteta pojašnjenog gradiva u padu, no pita li itko profesore kako oni vide online nastavu i studente?


Na Hej! kanalu u je objavljen urnebesni video u kojem prikazuje sve one dobre i loše strane jednog online predavanja. Tu je, kao i inače, jedan student koji je uvijek aktivan, ostali studenti koji spavaju na predavanjima (s ugašenim kamerama to i mogu), oni koji su zbog partijanja pobrkali ekrane itd. S druge strane, otkad je nastava u virtualnoj sferi, profesori često ne znaju ni kome predaju, jesu li studenti uopće prisutni ili pričaju sebi u kameru? Pitaju se i trebaju li ipak vrijediti neka pravila ponašanja i za online predavanja?


...Ima ih na tvom faksu: Najčešći tipovi kolega s kojima ćeš (m)učiti muku grupnih projekata VIDEO...


U svakom slučaju, nakon svih ovih mjeseci online predavanja, možemo sa sigurnošću reći da postoje određeni tipovi studenata s kojima će se svaki profesor sresti kad upali kameru. Bila to ona kolegica kojoj u pozadini trešti glazba (upitnog ukusa), onaj kolega koji uvijek prespava predavanje ili pak studentica koja upravo u trenutku predavanja provodi svoju jutarnju beauty rutinu... Svi su ovdje. A u jednome ćeš se sigurno prepoznati i ti!



izvor: YouTube @Hej!

Još vijesti