V.K. u Laganini

Urbana legenda i Disney bajka postali stvarnost: Studentica prava upoznala pravog nigerijskog princa!

Studentica pravnog fakulteta u Notthinghamu ima vrlo zanimljivu ljubavnu priču. Naime, nakon što je mislila da se njen online dečko lažno predstavlja kao netko drugi, poslala mu je kamere pred vrata i tada je saznala je da je on - princ.

10. kolovoza 2021 14:49
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Svi se sjećamo onih spam mailova i poruka koje smo dobivali na početku „Internet ere“ u kojima nam se javlja nigerijski princ s nekim problemom te nas moli za pomoć i da mu pošaljemo određenu svotu novca. Nakon što mi pomognemo njemu, on bi nam za zahvalu poslao milijune. Uz to, znamo za nebrojeno mnogo romantičnih komedija, Hallmarkovih božićnih filmova, Disney ili Netflix filmova u kojima djevojka upoznaje mladića, zaljube se i ona naknadno saznaje da je on princ.


Jedino mjesto gdje ovakvav narativ spada u kojima se upoznaju prinčevi, samo je na velikom platnu ili u spam sekciji e-maila.
No, ova priča očito ima i stvarnu, realnu verziju. Esther Akpovi saznala je identitet svog online dečka nakon što se pojavila na popularnoj MTV-evoj seriji „Catfish UK“, prenosi notthinghampost.com


Serija je popularna i u američkoj inačici. Ova polu-reality emisija zabavnog je karaktera, u kojoj se određene osobe jave u redakciju emisije s istim problemom: upoznali su nekoga online, no nakon što su ih htjeli upoznati, osoba s druge strane ekrana odustaje ili "mulja" i odgađa fizičko upoznavanje. Cilj ovakvog lažnog predstavljanja i navođenja drugih na emocije je većinom zbog novca.


Ispada da Nigerijski princ zapravo postoji, u njega se zaljubljuje studentica i tek nakon što mu je poslala kamere pred kuću, saznaje da je on princ.


Studentica prava, Esther Akpovi također je mislila da joj se dečko lažno predstavlja. „Ovo je bila zanimljiva mogućnost i razmišljala sam si: 'Pa zašto ne, hajde da vidimo što će biti'“, komentirala je svoju odluku o prijavi na popularnu emisiju.


Zvao ju je princezom... / Foto: screenshot via notthinghampost.com


>>>[VIDEO] Majstorski genijalan plan: Uporna studentica pokušala 'namjestiti' mamu profesoru s faksa<<<


„Epizodu u kojoj sam ja, gledali su i moji prijatelji i moja obitelj. Bili su iznenađeni što me vide na televiziji jer nikome nisam rekla da sam sudjelovala, ali su uživali“, kaže 21-godišnja studentica.


U epizodi se vidi kako ona traži pomoć od redakcije jer je njen virtualni dečko konstantno izbjegavao video pozive i govorio kako je prezauzet za upoznavanje.
Međutim, pokazalo se kako je Theo ipak stvaran – i da je pravi princ. On je pojasnio kako je skrivao svoj pravi identitet kako bi ga Esther mogla upoznati bez predrasuda.


>>>[VIDEO] TikTokerica tvrdi da će se zbog ovog 'psihološkog trika' očima svatko zaljubiti u vas<<<


Ranije u emisiji, voditelji Oobah Butler i Julie Adenuga pomažu mladoj studentici koja se inače kao dijete preselila iz Lagosa u Nigeriji u Notthingham.
Unatoč tome što je opisala Thea kao slatkog i brižnog, te „da ih je svemir spojio“, Esther je kazala kako je on uvijek na sastanku kada bi ga ona kontaktirala preko poziva. „Kad god bih pokušala nazvati na video poziv, on se nikad ne bi javio“, komentirala je.


Kako se emisija dalje razvijala i istraga je uzela maha, pronašli su čak nekoliko „crvenih zastava“, uključujući činjenicu da je Theo bio u južnom Londonu, a ne u Nigeriji, zbog čega je istraživački trojac i otišao k njemu u posjet. Nakon što gu ga pronašli, saznaju da je on zapravo Michael Theo, nigerijski pric.




„Govorio sam im da se zovem Theo, što je zapravo moje srednje ime, i ako me dobro poznajete, reći ću vam da se zovem Michael“, kazao je princ Nigerije i nadao kako, po pitanju izbjegavanja video poziva, uistinu nije imao vremena. „Paralelno vodim tri različita velika poslovna pothvata. Da budem iskren, jednostavno nisam imao vremena“, poručio je princ Theo.


Uz to, kazao je kako se u Nigeriju vraćao na neko kraće vrijeme zbog smrti svog oca, a ležerno je spomenuo činjenicu da je zapravo princ.  


>>>Studenti na sveučilištu organizirali radionicu samozadovoljavanja za žene: Rezervacije 'planule' unatoč paprenoj cijeni<<<


Nakon epizode, par je i dalje ostao zajedno. Esther je komentirala:“Theo i ja se još uvijek viđamo, no sada smo u ključnim fazama svojih karijera i života koji mogu utjecati na daljnji razvoj naše veze“, komentirala je.


Njen odgovor ne začuđuje s obzirom na to da, osim što je studentica Pravnog fakulteta, ona je i aktivistica u Notthinghamu i član gradskog vijeća Notthinghama. „Sad sam ušla u svijet privatnih investicija i kapitala i vidim utjecaj investiranja kao dio društvenog pokretača“, dodala je za kraj.


Izvor: notthinghampost.com



Još vijesti