V.K. u Laganini

Osveta za prekid: Student lektorirao i ocijenio pismo svoje bivše – prepuno gramatičkih pogrešaka

Kada ste zadnji put primili pismo (a da nisu računi)? Pisma isprike nisu ništa novo, samo su rijetkost, no kada su odgovori na takva pisma urnebesnai, vrlo brzo postaju i viralni.

28. srpnja 2021 16:30
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Prekidi veza nikome nisu laki, posebice ako ste s nekom osobom završili na ne tako lijep način ili ako ste dugo bili zajedno.


Pisanje pisama više nije učestala aktivnost, posebice uz sve moguće tehnologije koje koristimo za razgovore. Stoga ako i dobijemo jedno, čitamo ga s razumijevanjem. No, pošiljatelj i sadržaj pisma također su od iznimne važnosti. Ako je autor i pošiljatelj vaš bivši ili bivša koji su vam se odlučili obratiti na ovaj način, zasigurno ga čitate s mnogo emocija.


>>>18 godina kasnije: Objavila fotografiju s promocije sa svojim ocem – svake godine u isto vrijeme postane viralna<<<


Nick Lutz, inače student na Stetson Sveučilištu na Floridi, dobio je pismo isprike koje mu je uputila bivša djevojka. To ni po čemu ne bi bila posebna priča da student pismo nije odlučio pravopisno i gramatički ispraviti, prokomentirati te ga potom poslati nesretnoj djevojci natrag i sve to zajedno objaviti na Twitteru. Pismo je "lektorirano" crvenom kemijskom olovkom uz urnebesne komentare, ali i ispravljanje njenih gramatičkih pogrešaka.


Odmah na prvoj stranici, mladi je Nick označio uvodni dio pisma uz komentar: "Predugačak uvod. Puno se ponavlja." Primijetio je i da nema uvlake na početku pisanja pisma.
Djevojka se očito pokajala zbog svoje odluke. "Znaš onu uzrečicu: 'Ne znaš što imaš dok to ne izgubiš?' Tako se ja osjećam, uzimala sam te zdravo za gotovo", piše nesretna djevojka. "S moje strane, ja se raspadam", nastavila je na što joj je Nick označio posljednju rečenicu i nadodao komentar: "Kako? Ovdje je potrebno obrazloženje."


>>>Tinejdžeri otkrili kako 'prevariti' kovid-test: Zbog viralnih videa na TikToku, 400 tisuća učenika izostalo s nastave<<<


Kroz prvu stranicu njenog pisma ne vidi se očit razlog njihovog prekida, osim u jednoj rečenici koju je Nick, naravno, ispravio. U pismu piše: "Postoji jedna stvar koju ti nikad nisam učinila, bez obzira vjeruješ li mi ili ne – nikad te nisam prevarila", tvrdi bivša djevojka.


Lutz je uz označavanje sporne rečenice nadodao i komentare: "Čvrsta izjava. Nema detalja koji potvrđuju tvoju hipotezu", nadodao je uz veliki znak upitnika. Nakon nekoliko stranica ispravljanja svake gramatičke pogreške i ponekog komentara da koristi nepotrebne riječi u rečenici, Nick joj je na kraju dao 61/100 bodova i minus dovoljan 2.


>>>O viralnom zagrljaju ove studentice piše cijeli svijet: 20-godišnjakinja postala simbolom pokreta #GraciasLuna<<<


Na samom je kraju ostavio poduži komentar sa nekim svojim zaključcima uz naznaku da je ova gesta cijenjena i da joj ostavlja prostora za podizanje "pola ocjene" kada ispravi sve što je učinila.


Trenutno, Nick ima preko 116 tisuća retweetova i skoro 300 tisuća lajkova. Veliki dio korisnika ove društvene mreže smatraju da je ovo urnebesan način na koji se možete nositi s pismom isprike koje vam upute bivši partneri kojima očito više ne vjerujete, dok su ga neki osudili jer smatraju da je njena privatnost narušena, a neki su čak pisali njene druge gramatičke pogreške koje Nick nije vidio.

izvor: cnet.com

Još vijesti