Mojfaks.hr u Laganini

Uzor svima: Student 'žrtvovao' proljetne praznike kako bi počistio smeće s plaže VIDEO

Premda je uvriježeno mišljenje da su studenti lijeni i previše pasivni, svakodnevno se može vidjeti da to nije tako. Živi dokaz za to je student Joshua Caraway koji je za vrijeme proljetnih praznika odlučio pokupiti smeće s plaže. Inače, studentski proljetni praznici su u SAD-u i u Europi inače poznati po partijanju studenata.

3. travnja 2019 13:18
Uzor svima: Student 'žrtvovao' proljetne praznike kako bi počistio smeće s plaže VIDEO

Uzor svima: Student 'žrtvovao' proljetne praznike kako bi počistio smeće s plaže VIDEO Foto: MojFaks

Joshua Caraway student je Sveučilišta Zapadna Georgia i svoje proljetne praznike nije posvetio partijanju i opijanju s ekipom nego čišćenju plaže u Miamiju. Svoj ekološki pohod Joshua je započeo krajem ožujka tako što je plažom šetao s vlastitim košem za smeće.Ovaj osviješteni student je trenutno na studiju biologije. Izjavio je da "želi naš dom učiniti čistim i sigurnim". Nakon što su drugi ljudi vidjeli studenta da kupi smeće i oni su mu se pridružili. Joshua kaže da svojim činom nije napravio puno, ali da je privukao pažnju što smatra pozitivnim.

...Pravo ekološko otkriće: Student izumio bocu koju možete pojesti nakon što vam više ne treba...


...Osviještena studentica sašila haljinu od vrećica za čips...


Dok je Joshua čistio plažu, pristupio mu je šef policije Miami Beacha, Paul Acosta, te mu dodijelio certifikat koji je ujedno i nagrada za građansko zalaganje. Ovaj 19-godišnjak postao je glavna atrakcija na društvenim mrežama nakon što su ga korisnici snimili i fotkali dok čisti plažu.Mnogi su komentirali da bi Joshua trebao biti uzor svima i ne samo studentima!

Ivana Petrić
foto: Twitter@Joel Franco